Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Vrancea: Fermierii vor primi ajutoarele de minimis


Fermierii vrânceni vor primi, zilele următoare, banii reprezentând ajutorul de minimis acordat de guvern pentru compensarea fenomenului de secetă din acest an.

Directorul Direcţiei Agricole, Ticu Costandache, a declarat că a sosit prima tranşă de bani, respectiv 1,6 milioane lei iar acum se lucrează la ordinele de plată pentru ca sumele să ajungă în conturile fermierilor.
'Banii primiţi reprezintă 53,6 % din suma totală, pentru un număr de 5574 beneficiari. De marţi vor intra în Trezorerie şi vor fi viraţi către oameni, în funcţie de data depunerii cererilor. După efectuarea plăţilor din această primă tranşă vor sosi şi a doar tranşă de bani', a afirmat directorul Direcţiei Agricole.

La nivelul judeţului Vrancea au fost înregistrate 10.582 de cereri, pentru o suprafaţă de 31.163 de hectare afectate de secetă.
Valoarea totală a sumelor solicitate este de 3,11 milioane lei.
Potrivit evaluărilor făcute de specialiştii Direcţiei, în Vrancea a fost înregistrată o suprafaţă totală calamitată de peste 88 mii hectare de teren cultivat cu porumb, grâu, floarea soarelui, plante nutreţ.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus