Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Bistriţa-Năsăud: Peste 31.600 de fermieri au depus cereri pentru subvenţii la APIA

fermieripecamp
Un număr de 31.617 fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud au depus, până la data de 15 mai, cereri unice de plată pentru subvenţii la centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), numărul lor fiind cu 224 mai mic decât cel înregistrat anul trecut, potrivit datelor comunicate marţi de către directorul APIA Bistriţa-Năsăud, Emil Scurtu.

A crescut, în schimb, suprafaţa de teren agricol pentru care s-au cerut subvenţii, de la aproximativ 183.000 de hectare anul trecut, la 191.049 hectare în acest an.
Angajaţii APIA Bistriţa-Năsăud au preluat, zilnic, în jur de 600 de cereri, aceştia prelungindu-şi programul de lucru în ultimele zile dinaintea expirării termenului limită de depunere.
Potrivit lui Emil Scurtu, duminică au fost depuse circa 260 cereri, iar în ultima zi, cea de luni, 15 mai, la sediile APIA s-au prezentat 588 de fermieri.
"Sunt mulţumit de efortul pe care l-am făcut şi chiar sunt mândru de colegii mei", a precizat directorul APIA Bistriţa-Năsăud.
La fel ca în anii trecuţi, cele mai multe cereri pentru subvenţii au fost înregistrate la centrele locale ale APIA din Năsăud şi Beclean.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus