Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Alba: Toate vinurile înscrise la "Strugurele de Aur" au obţinut note de medalii


Toate vinurile prezentate în concursul "Strugurele de Aur", desfăşurat timp de trei zile la Alba Iulia, au avut note de medalii, dar, conform regulamentului, au fost premiate numai 40% din totalul celor 162 de probe înscrise, din care 42 cu aur şi 22 cu argint.

Cea mai mare notă a fost acordată unui vin de colecţie din 1986, din soiul Feteasca Albă, de la SC Bucium SA. Au mai fost medaliate cu aur vinuri înscrise în concursul desfăşurat sub patronajul Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole, Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România şi al Consiliului Judeţean Alba de societăţile Cotnari, Domeniile Boieru, Jidvei, Recaş, Rovit Valea Călugărească, Vincon Vrancea, Vinicola Avereşti etc.
Dintre producătorii din Alba, SC Jidvei SA a primit zece medalii, din care şapte de aur, Domeniile Boieru Ciumbrud două medalii, ambele de aur, Castel Vinum o medalie de aur şi trei de argint, iar Cramele Halewood, câte o medalie de aur şi de argint.
Rodica Părău, membru al comisiei de jurizare, prezentă la toate cele şase ediţii ale concursului 'Strugurele de Aur', a subliniat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că toate vinurile înscrise în competiţie au fost foarte bine pregătite tehnologic, fiind de calitate foarte bună.

Derulat între 3 şi 5 septembrie, "Strugurele de Aur" a fost împărţit în două secţiuni - vinuri liniştite şi vinuri efervescente. La rândul lor, vinurile liniştite au fost clasificate în vinuri albe, roze şi roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr - seci, demiseci, demidulci, dulci.
În concurs s-au înscris 27 de producători din toate zonele viticole ale ţării, în total fiind jurizate 102 vinuri albe, din care trei spumante şi nouă vinuri de colecţie, 50 de vinuri roşii şi 10 vinuri rose. Cel mai vechi vin prezentat a fost din colecţia cramei Cotnari, o Grasă din 1979.
Pe toată durata concursului, degustările au fost deschise, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia.
Concursul a avut loc în preambulul Festivalului Naţional de Folclor "Strugurele de Aur", produs de SC Jidvei SA.


Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus