Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Vânzări de 16 ori mai mari în opt ani pentru distribuitorul John Deere


Dorinta fermierilor de a renunta la utilajele agricole produse înainte de 1990 si investitiile facute pe bani europeni au facut ca vânzarile IPSO, distribuitorul utilajelor agricole John Deere, sa creasca în ultimii opt ani de 16 ori, de la 45 la 700 unitati anual, scrie joi Ziarul finnaciar.

Astfel, compania va ajunge sa închida bilanturile din acest an cu o cifra de afaceri de 90 de milioane de euro, în crestere usoara fata de anul precedent. IPSO, distribuitorul tractoarelor produse în Statele Unite de gigantul John Deere, este cel mai mare jucator de pe piata locala a utilajelor agricole.
"Anul trecut am vândut 700 de utilaje autopropulsate (tractoare si combine - n.red.) si alte 1.200 de utilaje auxiliare (grape cu disc, semanatori etc. - n.red.). Estimez ca vom încheia anul cu afaceri de 90 de milioane de euro, în crestere cu 5% fata de anul precedent. Îmi amintesc că, în 2004, atunci când am preluat conducerea companiei, am vândut doar 42 de tractoare si 3 combine", spune Arnaud Van Strien, managing director al IPSO.

În România se vor vinde în acest an aproximativ 1.200 de tractoare noi si alte 500 de combine agricole, piata fiind dubla fata de acum cinci ani, dar în stagnare fata de anul trecut.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus