Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Funcția TURN IN de la CLAAS facilitează utilizarea sistemelor de direcție

claas-turn-in
În timpul operațiunilor desfășurate pe câmp fără puncte de referință fixe, cum ar fi cultivarea sau recoltarea, de multe ori adoptarea traiectoriei optime la capăt de teren este dificilă. Funcția TURN IN de la CLAAS reprezintă o extensie a sistemelor de direcție CLAAS deja disponibile și oferă o nouă funcție care ghidează automat operatorul pe traiectoria adecvată la trecerea pe următoarea brazdă.

Abordare relaxată a manevrelor la capăt de teren
Pornind de la un unghi de 120° față de brazdă, TURN IN sugerează manevrele recomandate pentru adoptarea traiectoriei optime pe următoarea brazdă. Operatorul nu trebuie decât să activeze sistemul de direcție pentru a fi ghidat rapid și precis pe brazda următoare. Astfel, TURN IN permite manevrarea extrem de rapidă la capăt de teren, reducând în același timp eforturile operatorului.

Operatorul are totul sub control
Sistemul anticipează traiectoria care trebuie selectată, luând în considerare în mod automat toate condițiile curente, cum ar fi viteza, unghiul de bracaj sau alinierea utilajului, și utilizează aceste date pentru a identifica traiectoria optimă. Totuși, operatorul controlează permanent traiectoria pe care dorește să meargă. De exemplu, dacă TURN IN sugerează o traiectorie cu care operatorul nu este de acord, o altă traiectorie este sugerată automat imediat ce operatorul modifică viteza, unghiul de bracaj sau alți factori. Dacă este necesar, operatorul poate selecta traiectoria manual, complet independent de sistem.

Această funcție va fi disponibilă în primul trimestru al anului 2017 pentru toate sistemele automate de direcție CLAAS cu un terminal S7 sau S10. Sistemele de direcție existente pot fi echipate cu această funcție prin intermediul unui cod de activare.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie agricolă de ultimă oră. Firma CLAAS are 11.500 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2015.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus