Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Aniversarea remorcii autoîncărcătoare Claas în Bad Saulgau. 50 de ani de tradiție

claas50badsalgau
În acest an, CLAAS are parte de o aniversare specială odată cu lansarea noului CARGOS 9000. Prima remorcă autoîncărcătoare proiectată la fabrica din Bad Saulgau din Suabia Superioară, cunoscută la acea vreme sub denumirea de fabrica Bautz-Werk, a ieşit de pe linia de asamblare în 1965. Pentru multe companii din acea perioadă, Bautz AUTONOM a fost primul utilaj de recoltare mecanică a furajelor.

În 1969, CLAAS a preluat fabrica Bautz. De atunci, gama de produse şi fabrica au fost extinse şi dezvoltate permanent. Astfel, CLAAS Saulgau GmbH este din 2013 parte a unuia din cele mai moderne centre de dezvoltare a produselor din această industrie. La începutul anilor 1980, a fost dezvoltată remorca siloz de înaltă performanţă CLAAS SPRINT, una dintre primele remorci de acest tip de pe piaţă. Remorca autoîncărcătoare QUANTUM a stabilit, de asemenea, noi standarde în anul 1998, atunci când a fost lansată.

Rentabilitatea unei afaceri în sectorul agricol se bazează foarte mult pe eficienţa utilajelor folosite. Pentru a creşte numărul anual de ore de funcţionare ale unei remorci, CLAAS a început, încă din 2007, dezvoltarea conceptului de remorcă cu dublă întrebuinţare. În 2009, a fost lansat CARGOS 9000, care includea un sistem detaşabil de încărcare şi tăiere şi o unitate detaşabilă de dozare cu rolă. Anul trecut, remorca cu dublă întrebuinţare CARGOS 8000 de dimensiuni mai mici a fost lansată pe piaţă împreună cu numeroasele dotări suplimentare: datorită noilor cuţite duble CLAAS din podeaua tocătorului ce poate fi coborâtă, podelei screper pliabile hidraulic, şasiului modular, cu axă dublă- tandem sau triplă-tridem şi multor altor caracteristici speciale, noua remorcă cu dublă întrebuinţare s-a dovedit a avea un succes răsunător pe durata primului sezon de recoltat. Pentru a sărbători 50 de ani de la lansarea primei remorci autoîncărcătoare, CARGOS 9000 a fost complet reproiectată şi echipată cu funcţiile speciale ale modelului CARGOS 8000, CARGOS devenind astfel cea mai inovatoare remorcă cu dublă întrebuinţare disponibilă în prezent pe piaţă.

Tehnologie profesionistă pentru toţi
Pentru fiecare din seriile CARGOS 8000 şi 9000, CLAAS oferă trei modele de remorci cu dublă întrebuinţare cu un volum de încărcare între 30 şi 50 m3. Fie că este vorba despre o afacere de familie cu utilaje proprii sau un contractor, numeroasele variante de echipamente CARGOS vă permit să răspundeți unei largi game de cerinţe, asigurând în orice moment furaje de înaltă calitate. Robustă şi fiabilă, remorca CARGOS este un plus sau alternativa perfectă pentru lanţul de tăiere.
Localizată în cea mai mare zonă cu păşuni din Europa, fabrica CLAAS din Bad Saulgau are în prezent 550 de angajaţi, produce 275 de produse diferite : cositori, greble de adunat şi greble de împrăştiat şi se întinde pe o suprafaţă de 17 hectare. Pe lângă utilajele de recoltare a furajelor, la fabrica din Bad Saulgau sunt produse unități de tocare şi o gamă largă de implemente frontale pentru combinele autopropulsate de recoltat furaje JAGUAR.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westphalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus