Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Europa îşi menţine poziţia faţă de restricţiile UE privind alimentele modificate genetic

grau-omg-1
Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că Europa îşi va menţine poziţia faţă de restricţiile UE privind alimentele modificate genetic în discuţiile privind un nou acord de liber schimb cu Statele Unite ale Americii, informează sâmbătă Associated Press.

Negocierile privind acordul comercial propus urmează să înceapă în luna iulie. Ele se vor concentra pe reducerea tarifelor şi regulilor care împiedică comerţul cu bunuri şi servicii, iar acordul este văzut ca o modalitate de promovare a creşterii economice.
Potenţialele zone cu probleme în cadrul negocierilor sunt cele referitoare la agricultură, cum ar fi restricţiile UE cu privire la utilizarea produselor alimentare modificate genetic şi a pesticidelor.
Întrebată sâmbătă dacă se doreşte alinierea standardelor europene privind ingineria genetică cu SUA, Angela Merkel a răspuns:
“Nu. Mai presus de toate, nu vrem să reducem pur şi simplu la minimum standardele acum - acesta este un motiv de îngrijorare pentru mulţi”, a spus cancelarul german.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus