Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: În câteva zile, toţi fermierii vor avea banii pe subvenţie în conturi

daniel-constantin-2
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat vineri, la o întâlnire cu sătenii din comuna suceveană Cacica, că toţi fermierii vor avea în conturi, în câteva zile, banii din subvenţii, care au fost până în prezent achitate în proporţie de 90%.

“Astăzi, undeva la 90- 95% dintre fermieri şi-au primit subvenţia. În câteva zile, toţi veţi avea banii în conturi. E primul mesaj pe care m-a rugat să îl transmit domnul prim- ministru”, a afirmat Constantin.
Potrivit acestuia, de plata integrală a subvenţiilor vor beneficia 57.000 de fermieri din judeţul Suceava şi alţi 39.000 din Botoşani.
Ministrul Agriculturii a precizat în urmă cu o săptămână, la Constanţa, că banii folosiţi pentru plăţile făcute în avans vor fi recuperaţi de la Comisia Europeană, în ianuarie 2015. "Şi vreau să fac o precizare, pentru că am văzut abordări în aceste zile că întârziem plăţile. Aceste plăţi pe care le facem noi sunt în avans, este un efort pe care îl face bugetul de stat, prin Trezorerie, prin Ministerul de Finanţe (...), de a pune la dispoziţia Ministerului Agriculturii într-un an dificil, în numai două săptămâni de zile, o sumă uriaşă, 622 de milioane de euro, bani care vor fi recuperaţi în luna ianuarie de la Comisia Europeană", a menţionat ministrul Daniel Constantin.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus