Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Noua aplicație CEMOS Advisor de la Claas, vă ajută să optimizați utilizarea combinelor de recoltat cu ajutorul smartphone-ului

cemos-advisor
De multe ori, în timpul utilizării combinei de recoltat, operatorul poate remedia problema pierderilor de boabe sau alte probleme prin simpla adaptare a setărilor utilajului. Noua aplicație CEMOS Advisor de la CLAAS vine acum în ajutorul operatorului în acest sens. Aplicația poate fi utilizată cu ajutorul unui smartphone pentru gamele de combine de recoltat LEXION, TUCANO și AVERO.

Aplicația CEMOS Advisor face recomandări, de exemplu ghidează operatorul pas cu pas pentru a efectua setările cele mai potrivite ale utilajului. Dacă detectează o problemă în timpul utilizării și introduce în aplicația de pe smartphone informația referitoare la aceasta, operatorul va primi o recomandare privind metoda cea mai bună de a spori eficiența și productivitatea. De exemplu, în cazul unor pierderi de putere a rotorilor, problema poate fi remediată prin reducerea turației acestora. Apoi, operatorul reglează setările cu ajutorul comenzilor corespunzătoare din cabină și verifică dacă măsura a fost eficientă. În caz contrar, aplicația va oferi sugestii suplimentare.

Operatorul învață automat
Astfel, aplicația Advisor contribuie nu doar la optimizarea performanțelor combinei în condițiile actuale de recoltare. Operatorul beneficiază și de îmbunătățirea continuă a cunoștințelor și intuiției sale referitoare la efectul anumitor setări asupra combinei de recoltat. După modificarea setărilor combinei, acestea pot fi memorate în cadrul aplicației și accesate ulterior.

Sugestiile furnizate de aplicație au la bază recomandările din manualul de utilizare a utilajului, ce pot fi implementate direct în timpul utilizării prin intermediul aplicației. Deoarece implementarea se realizează prin intermediul unui smartphone, nu este necesară prezența unui terminal în cabină. Aceasta înseamnă că aplicația Advisor poate fi utilizată pentru toate combinele de recoltat CLAAS.

De asemenea, cu ajutorul aplicației pot fi estimate foarte ușor pierderile de boabe. Prin introducerea diverselor valori, operatorul poate face estimări precise cu privire la procentul pierderilor, reducându-le la minim cu ajutorul aplicației.
Aplicația CEMOS Advisor este gratuită și poate fi descărcată începând cu 1 iulie 2016 de pe App Store pentru sistemele de operare iOS și Android.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus