Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Teleorman: Producţii bune la grâu şi floarea soarelui

grau-8
Producţiile la porumb şi floarea soarelui, rezultate în urma centralizării datelor de la marii şi micii fermieri din Teleorman, sunt foarte bune, afirmă purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Stelian
Găină.

"Producţiile sunt bune, chiar foarte bune la anumiţi fermieri care au aplicat tehnologia şi au administrat îngrăşăminte şi au făcut tratamente la timp. Producţia este foarte bună. Noi avem la nivelul judeţului două forme de exploatare. Principalele culturi sunt porumbul şi floarea soarelui. La floarea soarelui recoltatul este efectuat pe o suprafaţă de 79.000 de hectare dintr-un total de 80.500, respectiv 98% din suprafaţă. Producţia medie se situează la 2.430 de kilograme la hectar. La cultura de porumb recoltatul este efectuat pe 75% din suprafaţă, 56.000 de hectare dintr-un total de 74.000. Producţia medie este undeva la 4.250 de kilograme, porumb boabe la hectar", a declarat luni pentru AGERPRES Stelian Găină.
În paralel cu strângerea recoltelor, fermierii efectuează lucrări de arat, de discuit, de pregătire a patului germinativ şi de înfiinţare a culturilor de cereale păioase şi de rapiţă.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus