Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Cositorile cu disc CLAAS DISCO. Tehnologie profesionistă pentru toţi

claas-disco-1100
CLAAS va lansa în curând cea mai mare combinaţie de cositori montate pe tractor, cu condiţioner, disponibilă pe piaţă. Noua cositoare cu disc DISCO 1100 C / RC BUSINESS are o lăţime maximă de tăiere de 10,70 m. Pentru sezonul 2016, CLAAS va introduce nouă cositori noi pentru ataşarea frontală sau pe tiranții spate, cu lăţimi de tăiere cuprinse între 2,60 şi 3,40 m. Astfel, tehnologia profesionistă de tăiere CLAAS va fi disponibilă şi pentru fermele mai mici, iar noua unitate de tăiere MAX CUT va fi introdusă pentru aproape toate modelele DISCO.

Unitatea de tăiere MAX CUT a fost dezvoltată intern de către CLAAS şi este produsă la fabrica pentru utilaje de recoltat furaje verzi din Bad Saulgau. Una dintre principalele caracteristici ale acestei unităţi de tăiere este masa de tăiere cu o formă specială, fabricată prin presare dintr-o singură bucată de material. Forma ondulată ,,de val’’ permite discurilor de tăiere să fie poziţionate mai în faţă, garantând astfel o calitate de tăiere mai bună, în orice condiţii. Tunelul larg dintre apărătoarele unităţii de tăiere, precum şi forma specială a acestora îmbunătăţesc efectul de auto-curăţare, asigurând astfel furaje de înaltă calitate. Conceptul de prindere în şuruburi a unităţii de tăiere este combinat cu lubrifierea continuă a componentelor de acţionare pentru a simplifica lucrările de întreţinere şi pentru a asigura atât o formă stabilă, cât şi o durată lungă de viaţă.

Noul model reprezentativ DISCO 1100
Noua cositoare DISCO 1100 are o lăţime maximă de lucru de 10,70 m, însă înălţimea de transport este mai mică de 4,0 m şi lăţimea de transport este mai mică de 3,0 m grație unităților de cosire cu extensie hidraulică. Apărătorile de protecţie interioare şi exterioare se pliază automat atunci când este nevoie. Dispozitivul de blocare în timpul transportului este blocat şi deblocat hidraulic în timpul procesului de pliere. Acest lucru permite transportul compact, manevrabil şi în condiţii de siguranţă. De asemenea, puteţi depozita cositoarea în poziţia de transport. Pentru proiectarea braţelor telescopice, CLAAS a folosit experienţa dobândită prin dezvoltarea cositorii autopropulsate CLAAS COUGAR.

Cositoarea DISCO 1100 este disponibilă în două modele, C BUSINESS şi RC BUSINESS, dotate cu un condiţioner cu dinţi din oţel (C) sau un condiţioner cu role (RC). Pe lângă apăratorile de protecţie pliabile hidraulic (load- sensing), cositoarea este dotată standard cu un sistem hidraulic de confort sensibil la încărcătură, sistemul de control al suspensiei confort ACTIVE FLOAT şi protecţia hidraulică permanentă împotriva coliziunilor din spate.

DISCO 1100 BUSINESS este complet compatibilă cu tehnologia ISOBUS, fiind foarte uşor de folosit. Astfel, toate funcţiile importante (de exemplu, extinderea unităţilor de cosire) pot fi atribuite butoanelor funcţionale ISOBUS ale tractorului. Cositoarea poate fi controlată folosind orice terminal ISOBUS (de exemplu, COMMUNICATOR II sau S 10). De altfel, CLAAS oferă clienţilor opţiunea de a controla DISCO 1100 C / RC BUSINESS folosind o tabletă disponibilă pe piață, datorită aplicaţiei „EASY on board” recent lansate. De asemenea, puteţi controla cositoarea fără a utiliza terminalul, prin intermediul unui cablu hidraulic P2 şi al unei unităţi de comandă cu acţiune simplă.

Tehnologie pentru profesioniști cu o lăţime de cosire începând de la 2,60 m
CLAAS îşi mărește gama de cositori cu disc frontale cu un model compact şi mai uşor, cu o lăţime de tăiere de 3,0 m. Datorită standului de montare scurtat şi sistemului de urmărire bidimensională a conturului solului, noul DISCO 3150 F se adaptează foarte bine la conturul solului.

Acest efect este asigurat de două suspensii puternice cu arcuri, care reduc presiunea asupra solului exercitată de către cositoare. Suspensia hidropneumatică ACTIVE FLOAT este o altă dotare opţională. La fel ca în cazul altor modele cu cositori frontale, DISCO 3150 F include bara de tăiere MAX CUT. Dotarea standard include şi protecţia la suprasarcină SAFETY LINK, posibilitatea de cosire la o turaţie de 850 rpm şi sistemul de schimbare rapidă a cuţitelor.

Seria DISCO 50 cu montare laterală a fost reproiectată pentru sezonul 2016, deci beneficiază de un design nou. Noile modele 2750 (C / RC), 3150 (C) şi 3550 cu lăţimi de tăiere cuprinse între 2,60 şi 3,40 m pun la dispoziția fermelor mai mici această tehnologie sofisticată. Pe lângă multe alte echipamente şi unitatea de tăiere MAX CUT, noile dotări tehnice includ un dispozitiv de depozitare opţional care permite depozitarea unităţii într-o poziţie verticală, ergonomică. Standul de montare a fost optimizat pentru o ataşare şi o demontare mai uşoare, în timp ce lucrările de întreţinere au fost simplificate.

De un nou design beneficiază şi cositorile tractate DISCO 3150 TC / TRC cu bară de remorcare laterală, unitate de tăiere MAX CUT şi alte echipamente.

Toate acestea înseamnă că, în prezent, CLAAS oferă tehnologie profesionistă de cosire pentru aproape toate modelele DISCO datorită unităţii de tăiere MAX CUT, începând de la cea mai mică unitate de bază, cu montare în spate, lăţime de lucru de 2,60 m, suspensie cu arcuri şi fără condiţioner până la cea mai mare combinaţie de cositori disponibilă în prezent, montată pe tractor, cu o lăţime de lucru de 10,70 m şi condiţioner.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus