Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

APIA: Procent mediu de absorbţie, per campanie, de 98,5% din suma totală alocată din FEGA


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a înregistrat, în perioada 2007- august 2012, un procent mediu de absorbţie per campanie de 98,5 % din suma totală alocată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), plăţile efectuate în această perioadă fiind în valoare totală de 3,16 miliarde euro, a declarat, joi, Raluca Daminescu, reprezentant al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), într-o conferinţă de specialitate..

"În ceea ce priveşte plăţile efectuate pentru măsurile prevăzute în Axa II din PNDR 2007 - 2013, în perioada 2007 - august 2012, APIA a efectuat plăţi către fermieri în sumă de 1,33 miliarde euro, din plafonul alocat României, de 2,097 miliarde euro. De asemenea, România a plătit către fermieri, prin APIA, 8 miliarde lei sprijin financiar în cadrul schemelor finanţate din bugetul naţional", a spus Raluca Daminescu.
În cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, pentru anul 2012 cuantumul sprijinului pe hectar va fi mai mare decât în 2011, urmând a fi calculat după finalizarea controalelor şi a verificărilor pe teren (clasic şi prin teledetecţie).


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus