Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Viitoarea programare a fondurilor europene, analizată în Conferinţa directorilor agenţiilor de plăţi din statele membre


Viitoarea programare a fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, precum şi implicaţiile ce decurg pentru agenţiile de plăţi din statele Uniunii Europene au fost analizate săptămâna trecută la cea de-a 32-a Conferinţă a directorilor agenţiilor de plăţi şi organismelor coordonatoare din Statele Membre, care a avut loc avut loc în oraşul Pafos, din Cipru.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), remis luni, România a fost reprezentată la eveniment de directorul general al APDRP, George Turtoi.
"Este un eveniment foarte important pentru schimbul de experienţă la nivel european asupra problemelor cu care se confruntă agenţiile de plăţi, dar şi pentru validarea unor bune practici care să asigure o utilizare judicioasă a fondurilor europene. Nu în ultimul rând este o ocazie foarte bună pentru un dialog cu instituţiile Uniunii Europene, printre care şi Curtea Auditorilor Europeni sau Oficiul European de Luptă Antifraudă(OLAF). Discuţiile s-au concentrat mai ales pe viitoarea programare a fondurilor şi implicaţiile ce decurg pentru agenţiile de plăţi", a declarat George Turtoi.

Aceste conferinţe se desfăşoară bianual şi sunt organizate în statele membre care deţin preşedinţia Uniunii Europene, la acel moment.
La aceste întâlniri sunt invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Curţii Auditorilor Europeni, cu atribuţii în gestionarea Fondului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) şi Fondului European de Garantare Agricolă (FEGA), pentru finanţarea Politicii Agricole Comune (PAC).


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus