Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS JAGUAR cu tehnologie SHREDLAGE® primește premiul „Utilajul anului 2017”

claas-jaguar-2017
La ceremonia de decernare a premiilor „Utilajul anului 2017” organizată în cadrul SIMA, CLAAS a primit premiul special al juriului pentru utilajul JAGUAR echipat cu tehnologia de procesare a materialului recoltat SHREDLAGE®. Un public numeros a urmărit ceremonia de decernare a premiului la standul revistei agricole din Franța, „Terre-net”.

Tehnologia de procesare a materialului recoltat cunoscută sub denumirea comercială SHREDLAGE® își are originile în SUA și reprezintă o formă avangardistă de tratare a furajelor de porumb folosită de un număr din ce în ce mai mare de producători de lactate din zone fără prea multe pășuni. De obicei, porumbul este tocat la o lungime mai mare, de 26-30 milimetri, iar procesarea recoltei folosind tehnologia de zdrobire SHREDLAGE® este esențială pentru întregul proces. Această prelucrare intensivă mărește de mai multe ori suprafața materialului tocat, îmbunătățind în mod semnificativ fermentarea bacteriană în timpul însilozării și mai ales în timpul digestiei din rumenul vitelor. Scopul procesului este sporirea semnificativă a efectelor structurale ale furajelor de porumb asupra rumenului, contribuind concomitent la disponibilitatea amidonului conținut în toate componentele plantei, fapt ce ar putea duce la o creștere a producției de lapte. În plus, structura benefică pentru rumen a furajelor a îmbunătățit starea de sănătate a vitelor.
SHREDLAGE® oferă producătorilor de lapte și alte beneficii, pe lângă producția mai mare de lapte și îmbunătățirea stării de sănătate a animalelor. Prelucrarea optimă a amidonului permite reducerea cantității de concentrat furajer utilizat, dar și obținerea unei producții mai mari de lapte. De asemenea, nevoia de a suplimenta cu furaje cu structură bogată, cum ar fi paiele, poate fi redusă sau chiar eliminată complet, generând astfel economii și mai mari. Rolele SHREDLAGE® sunt fabricate de CLAAS Industrietechnik din Paderborn, Germania.
Acesta a fost al doilea an în care premiile „Utilajul anului” au fost decernate în cadrul SIMA, într-o ceremonie organizată de revista „Terre-Net” din Franța în colaborare cu editura germană din domeniul agricol, DLV. Premiile sunt acordate pentru cele mai bune inovații pe plan mondial, din tehnologia agricolă. Un juriu alcătuit din jurnaliști din câteva țări europene, specializați în utilaje agricole, au ales câștigătorii celor 17 categorii ale concursului. Anul acesta, au fost aproximativ 70 de înscrieri jurizate.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie informatică de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are în jur de 11.300 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2016.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus