Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Vrancea: Doar 392 de hectare sunt irigate în judeţ


Mai puţin de 400 de hectare din Vrancea sunt irigate în această vară secetoasă în care agricultorii au văzut cum este pârjolită munca lor, potrivit lui Ionel Partene, directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, filiala Vrancea.

Acesta a declarat marţi că, deşi au fost încheiate contracte pentru 5.571 de hectare, au fost irigate efectiv doar 392 de hectare, adică mai puţin de 10% din suprafaţă.
Partene spune că motivele sunt diverse, de la furturile masive din staţiile de pompare care le-au făcut practic inutilizabile şi până la infrastructura îmbătrânită.
Majoritatea reţelelor subterane sunt realizate din azbociment şi au fost afectate în urma mişcărilor tectonice.
Datele oferite de Direcţia Agricolă arată că peste 40.000 de hectare de porumb sunt afectate de secetă, din care 18.120 hectare sunt compromise în totalitate.
De asemenea, 4.950 de hectare cultivate cu floarea-soarelui sunt compromise în totalitate şi peste 7.000 de hectare sunt calamitate în proporţie de peste 30%.

"Toată suprafaţa cultivată cu sfeclă de zahăr de 341 de hectare a fost compromisă în totalitate, iar la cultura plantelor de nutreţ înregistrăm pierderi de recoltă de circa 60%", susţine şeful Direcţiei Agricole, Costică Neaţă.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus