Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Negocieri la Ministerul Agriculturii pentru o investiţie indiană de 150 de milioane de euro într-o fermă avicolă

pasari-1
Un investitor indian intenţionează să construiască o fermă de pui în România, în zona Bărăganului, o investiţie estimată la 150 de milioane de euro, care ar putea crea în jur de o mie de locuri de muncă, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Şeful MADR a avut, joi, o primă întâlnire cu potenţialul investitor.
"Am avut joi o întâlnire cu un mare investitor din India, care şi-a exprimat intenţia de a investi 150 de milioane de euro într-o fermă de pui din România, undeva în zona Bărăganului, pentru că vor să producă carne de pui pentru piaţa din India. De asemenea, intenţionează să achiziţioneze sau să arendeze pământ pentru cultivarea soiei necesare în hrana păsărilor. El a venit împreună cu un bancher din Elveţia şi cu reprezentantul german care se ocupă de partea tehnică. Le-am oferit tot sprijinul meu, astfel încât, în primăvara anului viitor, să poată fi finalizată cel puţin construcţia", a explicat Irimescu.
Acesta a precizat că "se va bate foarte tare" pentru astfel de investiţii, deoarece sunt esenţiale pentru România.
"Vrem să aducem investiţii importante în România, sunt esenţiale astfel de investiţii şi eu o să mă bat foarte tare pentru astfel de lucruri. Investitorul indian vrea să angajeze în jur de 1.000 de oameni, din care 85% vor fi români. De asemenea, vor să cumpere utilaje, dacă vor exista pe piaţa românească, pentru că sunt orientaţi să utilizeze cât mai multe lucruri de pe piaţa din România", a mai spus ministrul Agriculturii.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus