Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministrul Agriculturii propune dezbaterea în Parlament a unor linii principale pentru dezvoltarea agriculturii româneşti


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a propus, marţi, membrilor comisiilor pentru agricultură din Parlament, ca până la sfârşitul anului să se discute în plen câteva linii principale pe care dezvoltarea agriculturii româneşti să le parcurgă în perioada următoare, indiferent de partidele aflate la guvernare.

"Mi-aş dori - şi aş vrea să mă consult cu dumneavoastră pe această temă - ca până la sfârşitul acestui an să venim în plenul Parlamentului, sigur înainte în comisiile reunite, să discutăm despre câteva linii principale pe care ar trebui să le urmeze dezvoltarea agriculturii în perioada următoare", le-a spus ministrul parlamentarilor în şedinţa comisiilor reunite.
Şeful de la Agricultură a subliniat că aceste obiective nu vor fi stabilite de el, ci în consens, pentru a fi urmate şi de celelalte guvernări.
"Nu aş vrea să numesc aceste măsuri 'strategie'. Din păcate, termenul de strategie în România este compromis. Foarte multe guverne, foarte multe partide, foarte multe grupuri, la un moment dat au făcut strategii de dezvoltare fie a agriculturii, fie a altui sector. Din păcate, ele nu au fost duse la îndeplinire şi termenul este oarecum compromis. De aceea, aş vrea să ne consultăm dacă este oportun şi aş vrea să facem lucrul acesta cât mai repede pentru că, dacă vom ajunge în luna noiembrie, probabil că Parlamentul nu va mai aproba astfel de măsuri care să fie urmate de toate celelalte partide din cauza unei lupte politice pe care o vom avea şi care, până la urmă, este absolut normală, dar nu aş vrea să afecteze elemente principale ale dezvoltării economice", a adăugat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a solicitat preşedinţilor comisiilor pentru agricultură din Camera Deputaţilor şi Senat organizarea unei întrevederi cu membrii acestor.
Reiterând spusele din ultimii ani, cu privire la întărirea rolului legislativului ca putere a statului, ministrul Agriculturii a dorit să prezinte membrilor comisiilor reunite măsurile pe care ministerul de resort urmează să le aplice în perioada următoare.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus