Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Vaslui: Mai puţin de o jumătate din suprafeţele afectate de secetă vor fi despăgubite


Mai puţin de o jumătate dintre producătorii agricoli vasluieni care deţin suprafeţe agricole de până la 10 hectare şi care ar fi putut beneficia de sprijinul de 100 de lei pentru fiecare hectar cultivat afectat de secetă au depus cereri în vederea obţinerii acestui sprijin financiar oferit de Guvern.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Vaslui, din cele aproximativ 135.000 de hectare afectate de lipsa precipitaţiilor, pentru aproximativ 56.000 de hectare au fost depuse dosare de despăgubire, numărul fermierilor care ar urma să primească primească sprijinul de la stat fiind de 19.639.
Numărul mic de solicitări de despăgubiri se înregistrează în condiţiile în care Instituţia Prefectului Vaslui a solicitat tuturor primarilor din judeţ să deruleze campanii de informare în rândul beneficiarilor.

Cele mai mari pagube din cauza secetei s-au înregistrat în judeţul Vaslui la culturile de grâu, porumb, floarea soarelui, rapiţă şi plante de nutreţ. În judeţul Vaslui, suprafaţa cultivată este de 272.000 de hectare.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus