Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Victor Ponta: Celor de la FMI nu le place ideea reducerii TVA la pâine

panificatie-2
Premierul Victor Ponta a declarat că celor de la Fondul Monetar Internaţional nu le place ideea de reducere a TVA la pâine, dar a adăugat că decizia aparţine României, fiind foarte importantă colaborarea cu mediul privat.

"Sunt sceptici, nu le place ideea (celor de la FMI, n.r.), dar dacă - până la urmă, e decizia noastră şi dacă noi putem să o arătăm că e sustenabilă, şi aici va conta foarte mult colaborarea din partea mediului privat, dacă ei ne vor ajuta, într-adevăr, acum să combatem evaziunea fiscală şi să avem încasări bune, se va dovedi un proiect de succes. Dacă vor considera că şi la 9% e prea mare TVA-ul şi trebuie să nu îl plătească, probabil ca am greşit noi, dar merită încercat", a declarat premierul, joi seara, la Digi24.
El a menţionat că pe 30 iulie va avea loc rectificarea bugetară şi şi-a exprimat speranţa că obiectivul reducerii TVA la pâine va fi atins.
"Toată lumea va fi tristă (la rectificare, n.r.), pentru că, ştiţi cum e, banii nu ajung niciodată. Sper doar să ne ţinem de cuvânt cu TVA-ul la pâine, asta e important, să mai rezolvam", a adăugat el.
Premierul Victor Ponta şi-a exprimat miercuri speranţa că pe data de 30 iulie, la rectificarea bugetară, va putea anunţa reducerea TVA pe tot lanţul productiv pentru pâine.

"Sper că (...) la rectificare, spre bucuria agricultorilor, ne mai ţinem de o promisiune importantă, cea referitoare la TVA pe tot lanţul la pâine. Să sperăm că reuşim pe 30 să dăm vestea bună. Cel mai mult îmi doresc să vedem că această iniţiativă se va dovedi corectă, în sensul în care, de fapt, combatem evaziunea fiscală şi avem încasări mai bune la buget. Dacă avem pâine, cu circul stăm bine...e deja un pas înainte în dezvoltarea noastră", a declarat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus