Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Alba: Promovarea vinurilor de calitate, principalul obiectiv al concursului "Strugurele de Aur"


Promovarea vinurilor de calitate şi antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului, precum şi educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti şi din import comercializate în România, reprezintă principalele obiective ale concursului "Strugurele de Aur", ajuns la a şasea ediţie, derulat în perioada 3-5 septembrie la Alba Iulia.

Desfăşurat sub patronajul Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole, Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi al Consiliului Judeţean Alba, concursul de vinuri "Strugurele de Aur" este împărţit în două secţiuni - vinuri liniştite şi vinuri efervescente. La rândul lor, vinurile liniştite sunt împărţite în vinuri albe, rose şi roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr - seci, demiseci, demidulci, dulci.

În concurs s-au înscris producători din toate zonele viticole ale ţării, în total fiind peste 170 de probe, care au fost secretizate şi codificate cu două zile înainte de începerea manifestării. Sistemul de notare este cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului, cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depăşească 40% din numărul de probe înscrise.
Pe toata durata concursului, degustările sunt deschise, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia. La sfârşitul fiecărei zile din perioada desfăşurării concursului, iubitorii vinurilor de calitate sunt aşteptaţi la degustări şi prezentări ale vinurilor înscrise în competiţie, realizate sub îndrumarea somelierilor şi membrilor ADAR.

Preşedintele ADAR, Dan Boboc, a subliniat, luni, într-o conferinţă de presă prilejuită de începerea acestui concurs, că sectorul vitivinicol este singurul din România care a absorbit toate fondurile comunitare.
Concursul are loc în preambulul Festivalului Naţional de Folclor "Strugurele de Aur".


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus