Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 6.000 de fermieri afectaţi de secetă au cerut ajutor de minimis


Aproximativ 6.000 de fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud, afectaţi de seceta din acest an, au depus cereri la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) pentru a primi ajutorul de minimis în valoare de 100 lei pe hectar oferit de stat, pentru compensarea pagubelor suferite.

Potrivit datelor comunicate luni de DADR Bistriţa-Năsăud, cererile venite din partea fermierilor vizează o suprafaţă de peste 17.000 de hectare, principalele culturi distruse de secetă pentru care s-a cerut sprijin financiar fiind cele de porumb şi plante de nutreţ.
De asemenea, agricultorii au mai cerut ajutor de minimis pentru suprafeţele afectate cultivate cu grâu, porumb, triticale sau pajişti temporare.
Ajutoarele de minimis se acordă producătorilor agricoli pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011- 2012, asupra culturilor agricole. Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice, care exploatează culturi agricole, în teren arabil.

Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe de minimum un hectar şi maximum 10 hectare. Sprijinul financiar se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, începând cu data de 1 noiembrie, potrivit HG 897/2012.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus