Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Tehnologia tractoarelor de mare putere este disponibilă acum și pentru gama de modele ARION 400

noul-arion
Din acest moment, tractoarele din gama CLAAS ARION 400 vor fi echipate cu soluțiile tehnice valoroase disponibile anterior doar pentru tractoarele CLAAS de mare putere. Acestea includ transmisia HEXASHIFT cu eficiență dovedită, sistemul CSM de gestionare a manevrelor la capăt de rând și sistemul TELEMATICS. De asemenea, noul sistem de direcție dinamică este disponibil opțional pentru tractoarele ARION 400.

Modelele ARION 400 sunt tractoare universale, ideale pentru orice lucrare, datorită designului lor compact și gamei de motoare cu o putere cuprinsă între 90 și 140 CP. Datorită numeroaselor opțiuni de configurare, fermierii vor putea efectua acum mai ușor lucrări precum cultivarea solului, recoltarea furajelor, transportul sau utilizarea unui încărcător frontal.

Soluție de lucru optimizată cu transmisia HEXASHIFT și sistemul CSM de gestionare a manevrelor la capăt de rând
Acum sunt disponibile două variante de transmisie pentru modelele ARION 460 - 430: cea existentă, QUADRISHIFT, și transmisia nouă, HEXASHIFT. Transmisia HEXASHIFT poate fi utilizată pe șosea la turații mai mici ale motorului, cu 4 game automatizate și 6 trepte powershift. Aceasta înseamnă un nivel mai mic de zgomot pentru operator și un consum redus de motorină. Cele 6 trepte powershift permit o suprapunere mare a treptelor, astfel încât să poată fi selectate turația și viteza de deplasare optime pentru fiecare aplicație. Toate cele 24 de trepte pot fi comutate confortabil prin intermediul manetei multifuncționale, fără a fi necesară utilizarea pedalei de ambreiaj. De asemenea, operatorul are opțiunea de a lăsa tractorul să selecteze automat treptele de viteză prin selectarea modului powershift HEXACTIV.

Altă opțiune pusă de curând la dispoziție pentru gama de modele ARION 400 este sistemul de gestionare a manevrelor la capăt de rând CSM (CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT) cu eficiență dovedită, disponibil cu afișajul color CIS. Acest sistem permite memorarea ca secvențe de funcționare a mai multor funcții ale tractorului, cum ar fi unitățile de comandă electronice, tiranții, turația motorului și arborele prizei de putere. Funcționarea este foarte simplă și ușurează sarcina operatorului, în special la manevrele complexe de conducere, pentru care de obicei sunt necesari numeroși pași intermediari. În total pot fi memorate 4 secvențe de manevrare la capăt de rând cu până la 200 de pași, care pot fi activate utilizând panoul de comandă CSM de pe consola din partea dreaptă sau maneta multifuncțională.

Un sistem de direcție care gândește în locul dumneavoastră
Chiar și noul sistem de direcție dinamică ușurează multe operații efectuate cu ajutorul tractorului, permițând operatorului să modifice numărul de rotații ale volanului pentru același unghi de bracaj prin simpla apăsare a unui buton, pentru a-l adapta la sarcinile specifice. Numărul de rotații ale volanului de la un capăt la celălalt poate fi redus de la 4,5, când este dezactivat, la doar 1-3 rotații. Acest lucru facilitează foarte mult manipularea, în special în cazul lucrărilor în care sunt necesare manevrări multiple ale volanului, cum ar fi utilizarea unui încărcător frontal sau la capăt de rând.

Operatorul poate selecta unul dintre cele trei moduri ale sistemului de direcție dinamică utilizând afișajul color CIS. Aproximativ 90% dintre lucrări pot fi executate în modul dependent de unghiul de bracaj, în care sistemul de direcție accelerează în mod automat cu cât virajul este mai mare. În modul dependent de viteză, transmisia direcției este redusă automat pe măsură ce viteza tractorului depășește 10 km/h. Cu ajutorul celui de-al treilea mod, transmisia direcției este reglată manual, în mod independent față de viteză sau de unghiul de bracaj. Sistemul de direcție dinamică poate fi activat rapid și simplu cu ajutorul unui buton de pe consola din partea dreaptă.

Totul sub control cu sistemul TELEMATICS
Sistemul CLAAS TELEMATICS este o altă dotare valoroasă a tractoarelor și utilajelor de recoltat CLAAS de mare putere, fiind disponibil acum și pentru tractoarele ARION 400. TELEMATICS înregistrează toate datele centrale și pozițiile utilajului pentru fiecare aplicație. Lucrarea în curs de desfășurare poate fi monitorizată și optimizată prin intermediul diagnozei de la distanță. Un alt avantaj este documentarea automată a tuturor datelor, pentru fiecare parcelă, ce pot fi exportate direct în cadrul unei înregistrări specifice suprafeței respective. De asemenea, este posibilă compararea tuturor aplicațiilor utilajului pentru perioade mai mari de timp și optimizarea lucrărilor efectuate de tractor utilizând istoricul de date.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus