Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Crescătorii de bovine pot depune cererile pentru ajutorul specific între 6 august şi 21 septembrie


Crescătorii de bovine din zonele defavorizate pot depune cererile pentru ajutorul specific între 6 august şi 21 septembrie, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marţi de Guvern, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"Pentru a beneficia de ajutorul specific, crescătorii trebuie să deţină un efectiv de animale cuprins între două şi 15 capete de vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar; de maximum 50 capete femele din specia bivoliţe de lapte, pe beneficiar; de maximum 90 capete pe beneficiar, constituit, după caz, din vaci din rase de carne şi/sau tineret mascul şi/sau femelă din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne", se arată în comunicat.
Ajutorul specific se acordă sub formă de plată anuală, până la data de 30 iunie a anului calendaristic următor anului solicitării.

"Cuantumul ajutorului specific se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile. Nu se va depăşi însă suma de 250 euro/cap, pentru categoria vaci de lapte, 187,5 euro/cap, pentru categoria bivoliţe de lapte, 300 euro/cap, pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora", se mai spune în comunicat.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus