Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

500 de milioane de euro merg către fermieri, din 16 octombrie


Subvenţii în valoare de 500 de milioane de euro vor merge către fermieri, începând cu 16 octombrie, a anunţat vineri, într-o întâlnire cu fermierii din judeţul Satu Mare (nord-vestul ţării), ministrul Daniel Constantin.

"Săptămâna viitoare, după aprobarea legilor, vom începe efectiv plăţile către fermieri. În 16 octombrie, 500 de milioane de euro avansuri în plăţile pe suprafaţă vor merge către fermieri până pe 31 octombrie. Din acest punct de vedere, trebuie o mobilizare exemplară a tuturor angajaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, astfel încât banii să ajungă în mod corect şi rapid către fermieri, pentru că au nevoie, în această perioadă", a declarat ministrul.

Daniel Constantin a menţionat că pentru prima dată în ultimii ani Ministerul Agriculturii face un efort deosebit pentru a suplimenta banii către fermieri.
"Mulţi dintre fermieri au ridicat problema sprijinului pe care-l vor primi, i-am asigurat că la toate categoriile de fermieri vor fi creşteri semnificative. Este pentru prima dată când guvernul face un efort bugetar atât de consistent, la rectificarea bugetară de la sfârşitul acestei luni nu mai puţin de 100 de milioane de euro vor veni suplimentar la bugetul Ministerului Agriculturii. Aceşti bani vor merge pe de o parte către sectorul de creştere a bovinelor, unde vom avea o creştere de 20%, de la 416 lei pe cap de animal cât au primit în 2010 şi 2011 la 500 de lei pe cap de animal. La sectorul de ovine suma de 79 milioane va fi împărţită astfel încât să fie 40,8 lei pe cap de animal", a precizat ministrul.
(1 euro = 4,54 lei)
În ce priveşte sprijinul pe suprafaţă, Daniel Constantin a spus că intenţionează acordarea plafonului maxim admis de Uniunea Europeană.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus