Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Programul pentru reconversia plantaţiilor de viţă de vie va continua şi în 2014; vom avea unul similar pe pomicultură


Programul pentru reconversia plantaţiilor de viţă de vie va continua şi după 1 ianuarie 2014, iar în plus, prin noua Politică Agricolă Comună, vom avea un proiect similar şi pe zona de pomicultură, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la lansarea programului "Bunătăţi din România".

Acesta a subliniat că piaţa vinurilor s-a dezvoltat foarte mult în România pentru că au existat foarte mulţi bani de la Uniunea Europeană pentru reconversie prin replantare.
"Foarte multe suprafeţe din România au trecut către zona aceasta de denumire de origine controlată. Practic, banii europeni 2007 - 2013, pe care îi aveam până la sfârşitul lui 2013, au fost cheltuiţi până la finele lui 2012. A fost o cerere foarte mare şi noi ne-am bucurat. Vom continua programul şi după 1 ianuarie 2014. Mai mult, în noua Politică Agricolă Comună, vom avea un proiect similar, deci reconversie-replantare şi pe zona de pomicultură. Asta s-a întâmplat la solicitarea României, apropo de cât de activ este statul român în Consiliul de miniştri şi în negocierile de la nivel european", a precizat şeful de la Agricultură.

În ceea ce priveşte anul 2012, ministrul a spus că, în opinia sa, acesta va fi unul de referinţă din punct de vedere al calităţii.
În altă ordine de idei, Daniel Constantin a apreciat că România are un potenţial foarte mare de export pe zona de vinuri.
"Aşa cum ştiţi, pe piaţa românească, peste 90% din vinurile care se comercializează sunt vinuri româneşti. Cred că putem să ieşim (la export - n.r.) pentru că potenţialul este în dezvoltare pe zona aceasta, în România", a conchis el.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat, miercuri, la lansarea de către Metro România a programului "Bunătăţi din România", susţinut de ministerul de resort, care vizează încurajarea consumului de produse româneşti prin realizarea de parteneriate cu producătorii români.

În program participă peste 90 de producători autohtoni, care oferă diverse categorii de produse precum peşte, carne, preparate din carne, lactate, brânzeturi, legume şi fructe, pâine şi produse de panificaţie, vinuri şi conserve.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus