Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Sistemul CLAAS TELEMATICS cu configuraţie standard şi în trei versiuni

telematics
La târgul Agritechnica 2013 CLAAS a prezentat website-ul TELEMATICS complet reconceput, precum şi noua aplicaţie TELEMATICS pentru terminale mobile. Începând cu următorul an financiar, sistemul TELEMATICS va fi lansat în trei versiuni diferite şi va fi în configuraţia standard pentru o gamă extinsă de produse. Prin urmare, fiecare client poate primi o ofertă personalizată, în funcţie de nevoile sale particulare.

În funcţie de specificul fiecărei ţari, CLAAS va oferi acum sistemul TELEMATICS ca dotare standard pentru următoarele game de produse: tractoarele AXION 900 şi 800, tractorul de mari dimensiuni XERION, combina de recoltat furaje JAGUAR şi combinele de recoltat LEXION şi TUCANO. În viitor, pentru 28 de ţări din Uniunea Europeană utilajele vor fi echipate din fabrică şi cu o cartelă SIM.

Pachet TELEMATICS de bază, avansat şi profesional
Vor fi oferite trei versiuni noi ale sistemului TELEMATICS: de bază, avansat şi profesionist, care diferă din punctul de vedere al funcţionalităţii şi al preţului.
Versiunea cea mai simplă a sistemului TELEMATICS, cea de bază, asigură cele mai importante informaţii despre poziţia şi starea utilajului şi, de asemenea, afişează aceste date în cadrul aplicaţiei TELEMATICS. În plus, acesta include şi toate funcţiile de service, cum ar fi diagnoza de la distanţă. Așadar, pachetul este ideal pentru utilizatorii care nu doresc să lucreze foarte intens cu sistemul, dar doresc totuşi să utilizeze funcţiile de bază, cum ar fi cea de navigare a utilajului prin intermediul aplicaţiei şi care pun preţ pe un service îmbunătăţit.
Versiunea avansat a sistemului TELEMATICS accesează toate datele disponibile ale utilajului şi afişează o gamă de valori cheie calculate referitoare la procesele desfăşurate. Acest pachet este destinat utilizării în timp real şi pentru monitorizarea şi optimizarea proceselor curente, prin urmare include toate funcţiile aplicaţiei. Pe lângă funcţiile menţionate mai sus, versiunea profesională a sistemului TELEMATICS oferă un istoric nelimitat de date, ceea ce permite o analiză amplă a datelor pentru a optimiza utilizarea utilajului pe perioade lungi de timp. În plus, este disponibilă o gamă întreagă de analize pentru interogări şi optimizări specifice.

O funcţie nouă şi importantă a sistemului TELEMATICS este documentarea automată, care poate fi inclusă suplimentar în oricare dintre cele trei pachete. Acest sistem generează complet automat o documentare aferentă câmpului respectiv, pentru toate lucrările efectuate între hotarele câmpului, traseele şi datele utilajului. Operatorul nu trebuie să efectueze nicio acţiune sau să aloce timp cu sarcini de planificare, volumul de lucru fiind redus în mod semnificativ. Documentaţia poate fi tipărită sau exportată în catalogul câmpului ca fişier ISOXML. Datorită acestor funcţii noi, sistemul TELEMATICS oferă acum avantaje mai mari pentru ferme mici, și datorită standardizării TELEMATICS, funcţia TONI (TELEMATICS on Implements) este utilizată din ce în ce mai mult în aplicaţii practice pentru tractoarele CLAAS.

TONI (TELEMATICS on Implements)
Pe lângă datele tractorului, TONI face, de asemenea, posibilă documentarea, evaluarea şi optimizarea datelor de la implemente. Pentru aceasta, utilizatorul are nevoie atât de un tractor compatibil cu sistemul TELEMATICS, cât şi de implemente compatibile ISOBUS, care să fie, de asemenea, compatibile și cu funcţiile TONI. De la CLAAS putem menționa presa pentru baloţi dreptunghiulari QUADRANT sau remorcile cu dublă utilizare CARGOS. Pentru a asigura disponibilitatea acestora pe scară largă cât mai curând posibil, CLAAS colaborează și cu alţi producători de implemente, precum Amazone, Fliegl, Grimme, Horsch şi Lemken.

CLAAS TELEMATICS
Cu ajutorul TELEMATICS, fermierii, managerii operaţionali şi contractorii din agricultură au întotdeauna o privire de ansamblu asupra tuturor utilajele lor şi le pot valorifica la maxim ritmul de lucru şi eficienţa. Cu ajutorul monitorizării şi gestionării online a flotei, utilizatorul poate identifica şi reacţiona prompt, în timp real, la oportunităţile de optimizare a proceselor de lucru, ca de exemplu în ceea ce priveşte timpii de inactivitate şi cauzele acestora. Prin utilizarea diagnozei de la distanţă şi a solicitării reviziilor în timp real, timpii de inactivitate pot fi reduşi şi, nu în ultimul rând, sistemul oferă cel mai înalt nivel de transparenţă şi siguranţă a datelor pentru documentare şi control intern.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus