Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Lactatele La Colline, produse în Cluj, iau drumul Olandei, Germaniei şi Emiratelor Arabe Unite

la-colline-1
Producătorul lactatelor de capră La Colline, din judetul Cluj, negociază cu firme din Germania, Olanda și Emiratele Arabe Unite exportul produselor pe aceste piețe și are în plan o investiție într-o fermă proprie și creșterea afacerilor cu până la 20% în acest an, scrie miercuri Bursa.

"Exporturile reprezintă 30-35% din total și planul nostru este să le mărim ponderea. Purtăm în această perioadă negocieri cu firme din Germania, Olanda și Emiratele Arabe. Vrem în același timp să ne consolidăm și să mărim prezența în piețele pe care suntem deja cu­nos­cuți și apreciați. Piața deja consacrată de export este în Europa Centrală: Ungaria, Cehia și Slovacia", a declarat Ovidiu Spînu, proprietarul fabricii La Colline.
Spînu a pus bazele fabricii de produse din lapte de capra în 2007, în comuna Feleacu din județul Cluj, în urma unei investitii de 500.000 de euro, și de atunci spune ca a investit o sumă similară.
"În 2012 am construit și echipat o secție modernă pentru produse proaspete: lapte, iaurt și kefir de capră”, a mai spus proprietarul fabricii La Colline.
El a arătat că următoarea investiție va fi într-o fermă proprie de capre, laptele fiind cumpărat în prezent de la mici producători. În ceea ce privește afacerile, acestea au atins un milion de euro anul trecut, valoare de 10 ori mai mare decât în 2007, primul an de activitate.

La Colline a anunțat marți deschiderea unui magazin online pentru comercializarea lactatelor, și estimează că ponderea vânzarilor online să ajungă în doi ani la 20% din total.
"Planul nostru este ca peste doi ani vânzarile online să reprezinte peste 20% din total, iar în urmatorii cinci ani 30-40%. Avantajele ar fi ca, pe de o parte, online putem pune pe piață toate produsele din portofoliu, unele cu viața de raft scurtă cum ar fi brânza proaspătă de capră, iar pe de altă parte putem atinge toate colțurile țării, indiferent de dezvoltarea retailului", a arătat Spînu.

La nivel național, compania distribuie produsele prin intermediul marilor rețele de retail, precum Mega Image, Auchan, Cora, Carrefour și Selgros.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus