Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Noul QUADRANT 4000 - Compact, puternic și, în același timp, delicat cu recolta

quadrant-4000
CLAAS va lansa în 2015 o nouă presă pentru baloţi dreptunghiulari, cu dimensiunea de 0,80 m x 0,50 m. Noul QUADRANT 4000 asigură un randament mai mare cu 15%, o densitate a baloţilor mai mare cu 10% şi un nivel sporit de confort la operare şi întreţinere în cadrul acestei categorii de putere.

Pentru a atinge aceste performanţe, sporite faţă de modelului precedent QUADRANT 1150, volantul şi ambreiajul greblei de alimentare au fost dimensionate pentru o creştere a sarcinii cu 30%. Întregul tren de rulare al modelului QUADRANT 4000, inclusiv tijele de conectare, a fost proiectat pentru a asigura o productivitate şi o durată de viaţă mai mari. Camera de presare a fost, de asemenea, ranforsată în mod corespunzător. Cu ajutorul celor 61 de curse per minut ale pistonului puternic, noul QUADRANT 4000 sporeşte, de asemenea, densitatea baloţilor şi randamentul. În plus, forma pistonului de balotare a fost modificată pentru ca baloţii să fie presaţi în mod uniform şi cu putere, din centru către marginile balotului. Sunt obţinuţi astfel baloţi cu formă perfect dreptunghiulară, care asigură stabilitate în timpul transportului şi al depozitării.

Delicat cu recolta
Din punctul de vedere al calităţii recoltei, modelul QUADRANT 4000 beneficiază de reputaţia bună şi tehnologia predecesorului său. Pick-up-ul cu lăţime de 2,00 metri şi sistemul greblei de alimentare cu 2 faze asigură preluarea şi procesarea extrem de delicată a recoltei. Tulpinile nu sunt deteriorate şi rămân la lungimea iniţială, astfel încât în timpul presării nu se va forma praf de paie. QUADRANT 4000 produce baloţi practic fără conţinut de praf de paie, cu o structură a furajelor extrem de bine conservată fiind, prin urmare, de mare interes pentru balotarea lucernei şi pentru zootehnie, domenii cu exigenţe foarte mari în materie de calitate a materialului recoltat. Forma compactă a baloţilor asigură, de asemenea, posibilitatea manipulării uşoare a acestora, fiind deosebit de populari mai ales în rândul fermierilor crescători de cai sau oi. Iar modelul QUADRANT 4000 este soluţia optimă pentru colectarea economică a fânului, paielor şi furajelor nu doar datorită designului său simplu.

Fără resturi de sfoară datorită înnodătorului simplu de la CLAAS
Noul QUADRANT 4000 este echipat cu patru înnodători simpli de la CLAAS, care provin de la modelul QUADRANT 3200. Alături de fiabilitatea acestei tehnologii, avantajul cel mai important al principiului înnodătorului simplu este faptul că, spre deosebire de un înnodător dublu, nu lasă resturi de sfoară care pot fi mâncate după aceea de animale. La fel ca la toate presele pentru baloţi dreptunghiulari CLAAS, modelul QUADRANT 4000 este echipat cu un sistem de protecţie a acelor. Acest sistem previne lovirea acelor de piston, în cazul în care sunt deteriorate. Compartimentele pentru sfoară pot fi acum basculate mai mult în afară, pentru a asigura întreţinerea şi curăţarea rapidă şi simplă a utilajului. În plus, QUADRANT 4000 este prima presă pentru baloţi dreptunghiulari din acest sector care poate fi echipată opţional cu un sistem central de lubrifiere.

Noul panou de comandă CLAAS OPERATOR
Intervalele de lubrifiere pot fi setate de către utilizator din cabina tractorului, cu ajutorul noului panou de comandă CLAAS OPERATOR. La fel ca toate presele pentru baloţi dreptunghiulari CLAAS, modelul QUADRANT 4000 este compatibil ISOBUS şi poate fi echipat opţional cu panoul de comandă OPERATOR. Acest terminal nou este utilizat pentru operarea şi monitorizarea simplă şi intuitivă a utilajului. În afară de intervalele de lubrifiere, operatorul poate seta şi presiunea de balotare şi lungimea baloţilor, precum şi funcţii de monitorizare, cum ar fi numărul de curse ale pistonului per minut, ruperea sforii şi numărul de baloţi produşi (zilnic şi în total). În plus, în cazul folosirii utilajului de către mai mulţi operatori, pot fi memorate datele înregistrate pentru maxim 20 de clienţi.

Eliberarea rapidă a câmpului cu ajutorul remorcii pentru stivuirea baloţilor DUO PACK
CLAAS a dezvoltat remorca pentru stivuirea baloţilor DUO PACK, pentru ca noul QUADRANT 4000 să poată fi utilizat într-un mod cât mai economic posibil, cu randament mai mare cu 15%, densitate a baloţilor mai mare cu 10% şi dimensiuni compacte ale acestora de 0,80 m x 0,50 m. Aceasta realizează pe câmp stive de câte doi baloţi dreptunghiulari, aşezându-i uşor, facilitând astfel eliberarea rapidă a câmpului după balotare. Pentru a utiliza această combinaţie este necesar doar un tractor din categoria de putere de 110 CP, cu un dispozitiv de comandă hidraulică şi sistem de aer comprimat.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus