Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Vrancea este un judeţ reprezentativ pentru viticultură


Judeţul Vrancea este reprezentativ pentru viticultură, a declarat joi seară ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la deschiderea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2012".

"Mi-au plăcut Feteasca Neagră şi Sauvignon Blanc, sunt vinuri foarte bune. În Vrancea sunt 26.000 de hectare de vie, din cele 183.000 de la nivelul ţării. În acest judeţ s-au dezvoltat şi multe mărci care sunt promovate nu doar pe piaţa românească, ci şi în străinătate. Vinul românesc este unul dintre cele mai bune. Ca suprafaţă de vie, România este pe locul 10 în lume şi pe locul cinci în Europa. Cred că acolo ar trebui să ne plasăm şi din punct de vedere al exporturilor. În zona de viticultură s-au făcut progrese enorme în Vrancea, însă mai avem de lucrat în ceea ce priveşte vânzările pe plan extern", a spus ministrul.
El a adăugat că, deşi viţa de vie a suferit anul acesta din cauza secetei, vinul este mai bun. "O producţie mică înseamnă un vin mai bun", a adăugat Daniel Constantin.
Ministrul a participat la deschiderea festivalului alături de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, şi de parlamentarii din judeţ.
După inaugurarea oficială, în Piaţa Unirii din municipiul Focşani a început un concert cu Laura Lavric, Paula Seling şi Mahala Rai Banda.
Vineri a denutat la Focşani cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Vinuri "Bachus 2012", concurs la care s-au înscris peste 150 de producători de vinuri din România.
Festivalul "Bachus 2012" s-a incheiat duminică, 21 octombrie.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus