Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS se concentrează pe modernizarea agriculturii din Rusia

claas-combine-2
CLAAS, unul dintre producătorii de top din domeniul mașinilor agricole, se concentrează pe continuarea modernizării agriculturii ruse, deschizând o nouă fabrică în Krasnodar, oraşul din sudul Rusiei. Investiţiile se ridică la aproximativ 120 de milioane de euro.

„În doar 27 de luni, în Krasnodar a fost deschisă cea mai modernă uzină de producţie de utilaje agricole din Europa. În domeniul nostru de activitate, nu mai există nicio altă companie care să fi investit atât de mult în economia rusă şi care să fi adus tehnologii de fabricare atât de moderne în această ţară. Facem acest lucru deoarece economia rusă are perspective extraordinare”, declară Lothar Kriszun, purtătorul de cuvânt al grupului CLAAS.

Nevoia de modernizare şi cererea de tehnologii de recoltare eficiente sunt ridicate.
Actualmente, în Rusia sunt folosite pentru agricultură 72 de milioane de hectare, dintr-un total de 122 de milioane de hectare care pot fi folosite ca teren arabil.

La noua uzină au fost angajaţi oameni din multe regiuni din Rusia, unii dintre aceştia au călătorit chiar mai mult de 2000 de kilometri pentru a putea lucra pentru CLAAS în Krasnodar. Multe dintre meseriile şi tehnologiile cerute nu existau în regiune până la momentul respectiv, iar unele dintre acestea nu sunt prea răspândite nici pe întreg teritoriul Rusiei. Locuri de muncă ce implică, de exemplu, lucrul cu mașini cu laser, ghidate de computer, care taie piese din metal cu cel mai ridicat nivel de precizie sau cu instalaţii automatizate de vopsire, nu mai pot fi găsite nicăieri în această zonă. Această exclusivitate tehnologică cu o integrare verticală similară celei din uzina originală CLAAS din Harsewinkel va permite pe viitor şi livrări de produse și servicii către companii din alte domenii de activitate. Suprafaţa de producţie din Krasnodar este de aproape nouă ori mai mare faţă de uzina precedentă, având aproximativ 45.000 mp. Astfel, volumul de producţie creşte până la 2.500 de combine de recoltat şi tractoare pe an. Din acest motiv, uzina se află pe locul patru ca mărime dintre cele 11 unităţi de producţie CLAAS din întreaga lume.

Punerea în funcţiune a uzinei are loc într-o perioadă marcată de obstacole politice şi economice. Printre acestea se numără fluctuaţiile cursului valutar, posibilităţile reduse de obţinere a finanţării pe plan local şi eforturile depuse de CLAAS pentru a fi recunoscut drept un producător rus autentic.
„Fiind o companie de familie, gândim pe termen lung şi nu de azi pe mâine. La fel ca cei 17 parteneri de service din Rusia, care doresc să investească în următorii 3 ani aproximativ 40 de milioane de euro în reţeaua lor de dealeri”, afirmă Kriszun.

În 1992, CLAAS a început să exporte utilaje rulate şi a desemnat primii dealeri locali. Au urmat apoi utilajele noi şi primii angajaţi ruşi, care se ocupau de instruire şi de operaţiunile de service. În 2005, CLAAS a devenit prima companie străină din domeniul utilajelor agricole cu producţie proprie în Rusia; acest lucru s-a realizat cu o investiţie de aproximativ 20 de milioane de euro.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologia informaţiei de ultimă oră pentru agricultură. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus