Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Tulcea: Aproximativ 10% din centrele de comercializare a peştelui, închise temporar

peste-1
Aproximativ 10% din centrele de comercializare a produselor piscicole din judeţul Tulcea sunt închise temporar în această perioadă din cauza lipsei peştelui, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea urmând să demareze luna viitoare o acţiune de verificare a tuturor unităţilor de profil din Delta Dunării.

“Circa 10% din centrele în care se comercializează produse piscicole în judeţul Tulcea au solicitat întreruperea activităţii din cauză că lacurile sunt îngheţate. Numărul total al centrelor este într-o continuă dinamică, iar luna viitoare vom demara o acţiune de control a acestora”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă organizată la Prefectura judeţului, directorul DSVSA, Mitică Tuchilă.
În timpul acţiunii de control de luna viitoare vor fi verificate inclusiv unităţile care au solicitat şi obţinut de la instituţia statului aviz pentru suspendarea temporară a activităţii.
“DSVSA autorizează atât puncte de debarcare, cât şi centre de colectare a peştelui, în ambele tipuri de unităţi fiind permise acţiuni de comercializare a produselor piscicole. Am înţeles însă că Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură le-a solicitat tuturor punctelor de debarcare să se transforme în centre de colectare a peştelui”, a precizat Tuchilă.

În judeţul Tulcea, potrivit sursei citate, în urmă cu aproape un an, erau autorizate sanitar-veterinar 25 de centre de colectare a peştelui, 10 unităţi de procesare şi 26 de puncte de debarcare.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus