Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

A.R.B.D.D: Actele de reglementare privind pescuitul comercial în Deltă eliberate în 2012, valabile până la 31 martie 2013


Valabilitatea actelor de reglementare privind activităţile de pescuit comercial în Delta Dunării, emise sau avizate în anul 2012, a fost prelungită până la finele lunii martie 2013, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.).

Conform deciziei Guvernatorului A.R.B.D.D., Edward Bratfanof, persoanele fizice şi juridice autorizate să desfăşoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării sunt obligate să deţină asupra lor toate documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial, ţinând cont de prevederile legale în vigoare.
Astfel, în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare, s-a stabilit prelungirea până la data de 31 martie 2013 a valabilităţii actelor de reglementare emise sau avizate în decursul anului anterior pentru activităţi de pescuit comercial.
Pe de altă parte, A.R.B.D.D. menţionează că, până la finele lunii martie 2013, societăţile comerciale şi/sau asociaţiile pescarilor profesionişti pot depune solicitări pentru desfăşurarea activităţii de pescuit sezonier la scrumbie.
Solicitarea se va face sub formă de cerere în care vor fi menţionate informaţii referitoare la zona de pescuit, locaţia punctului de acostare şi dotările acestuia, numele pescarilor autorizaţi şi numărul de ambarcaţiuni utilizate de aceştia, mijloacele de transport utilizate pentru transportul peştelui de la punctul de acostare la punctul de debarcare şi/sau centru de primă vânzare, locul de cazare al pescarilor şi mijlocul de cazare utilizat, persoana desemnată care va răspunde de funcţionarea punctului de lucru şi modul de gestionare a deşeurilor rezultate şi zona repartizată în anul 2012.

Potrivit sursei citate, la cererea A.R.B.D.D se vor ataşa documente suplimentare, precum autorizaţia sanitar-veterinară emisă de DSVSA, licenţă de transport emisă de ANPA pentru mijloacele de transport utilizate în transportul peştelui de la punctul de acostare la punctul de debarcare şi/sau centru de primă vânzare sau cerere pentru ştampilarea avizelor de însoţire a mărfii de către A.R.B.D.D.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus