Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS prezintă noile implemente pentru porumb CORIO și CORIO CONSPEED

conspeed-claas-1
Cheia succesului pentru recoltarea porumbului și a florii soarelui cu pierderi minime înseamnă o productivitate foarte mare și o manipulare delicată a recoltei. Noile modele de implemente pentru porumb CORIO și CORIO CONSPEED din gama CLAAS asigură un raport optim între aceste calități. Toate utilajele din gama de modele CORIO au un unghi de lucru foarte mic, o structură inovatoare a capotei pentru a proteja plantele și diferite tipuri de design al rolelor pentru performanțe maxime în toate condițiile de recoltare.

Unghiul de lucru foarte mic minimizează pierderile de știuleți
Noile modele au un design cu unghi de lucru foarte mic, de 17°. Acest lucru reduce în mod eficient pierderile de știuleți. Unghiul de lucru mic asigură, de asemenea, în permanență înalte performanțe pentru culturile de porumb culcate. Ambele game de modele sunt acționate mecanic prin intermediul a două roți dințate conice și al unui arbore cardanic universal, asigurând transmiterea eficientă a puterii și costuri de întreținere reduse.

Formă specială a capotei pentru manipularea delicată a recoltei
Toate modelele noi CORIO și CORIO CONSPEED sunt echipate cu o capotă cu formă specială, foarte îngustată și cu părți laterale aerodinamice. Acest lucru întârzie contactul cu tulpina porumbului și asigură manipularea delicată a plantelor în timpul desfășurării lucrării. Rezultatul este evitarea ruperii premature a știuleților, pierderea de boabe fiind menținută la minim. Forma distinctivă a capotei este ideală pentru culturile de porumb culcate, sporind cu succes productivitatea.

Noul mecanism de deschidere pentru o excelentă facilitare a întreținerii
Noul design al capotei asigură, de asemenea, facilitarea curățării și întreținerii componentelor mecanice pentru toate aceste modele. Un mecanism de deschidere special dezvoltat permite plierea manuală a capotei în sus în unghi de aproape 90°, prin doar câteva mișcări simple, fără a fi necesar vreun instrument. Acest lucru asigură o modalitate simplă și confortabilă de a întinde sau înlocui lanțurile de antrenare sau de a le realinia, de exemplu pentru recoltarea florii soarelui.

Siguranță pe drum datorită noului mecanism de pliere
Toate modelele pliabile din noua gamă CORIO au și un mecanism nou, unic de pliere, care le conferă dimensiuni extrem de compacte. Distanța până la partea frontală este redusă cu 80 de centimetri, asigurând operatorului o vizibilitate fără restricții, pentru siguranță maximă pe drum. Echipamentul este pliat ușor și confortabil din cabina operatorului, fără a fi necesare instrumente suplimentare.

Role pentru cules liniare și conice pentru toate condițiile de recoltare
Toate modelele CORIO sunt echipate cu role pentru cules liniare, care asigură culegerea știuleților cu pierderi minime în aproape orice condiții de recoltare, transferând doar cantități mici de tulpini de porumb în combina de recoltat. Fiecare rolă are patru cuțite fixate cu șuruburi, reglabile individual, și plăci de culegere noi, asigurând manipularea optimă a recoltei în timpul recoltării.

Noile implemente pentru porumb CORIO CONSPEED au role pentru cules conice. Diametrul rolelor crește de la partea frontală spre spate, asigurând manevrarea delicată a porumbului chiar și la viteze de deplasare mai mari, cu creșterea treptată a vitezei de rotație. Acest lucru asigură un randament ridicat și prin urmare productivitate maximă în special în condiții de recolte uscate, deoarece operația de alimentare delicată spre interior previne pierderile de știuleți și pierderile prin rupere, precum și pătrunderea porțiunilor nedorite ale plantelor în echipament.

Pe lângă rolele standard, toate modelele CORIO CONSPEED sunt disponibile și cu role hibrid. Acestea acționează printr-o combinație de cuțite dinamice și role cu acțiune delicată, rezultatul fiind un proces de alimentare dinamic, ideal pentru utilizare în cazul unui material recoltat care este încă foarte verde și umed.

Mai multe opțiuni de lățimi de lucru și de rânduri
Implementele pentru porumb CORIO sunt disponibile în variante pentru 4, 5, 6 și 8 rânduri, iar modelele CORIO CONSPEED în variante pentru 6, 8 sau 12 rânduri. Ambele sunt oferite și cu lățimi de 90, 80, 75 și 70 de centimetri.
Toate modelele din noua gamă CORIO vor fi disponibile pentru sezonul de recoltat din 2017.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus