Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Reducerea TVA la 9%, una din măsurile MADR de a controla creşterile de preţuri la alimente


Reducerea TVA la 9% este una din măsurile pe care autorităţile le vor lua pentru a controla creşterile de preţuri la alimente, în condiţiile în care se înregistrează acest fenomen nu numai pe piaţa românească ci şi pe cea internaţională, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

"Există creşteri de preţuri la produsele alimentare pe piaţa românească şi pe cea internaţională din mai multe cauze, una fiind şi seceta. Aceasta a afectat nu numai România, ci mai multe ţări la nivel european şi mondial. Reducerea TVA la 9% este una din măsurile pe care le vom lua pentru a controla creşterile în perioada următoare şi există un angajament politic să implementăm această măsura", a precizat Constantin.
Acesta consideră că fondurile suplimentare acordate fermierilor, atât pe suprafaţă cât şi pe cap de animal, vor tempera creşterile de preţuri la alimente.
"Fermierii pot avea acces de acum la aceşti bani prin adeverinţele pe care eliberează APIA pentru sprijinul pe suprafaţă, iar în câteva zile zi şi pentru plata pe cap de animal pe baza cărora pot obţine bani de la bănci", a mai adăugat şeful MADR.

Constantin a subliniat că preţurile din piaţa nu depinde de minister şi de aceea nu pot fi estimate eventualele creşteri sau scăderi înregistrate în această perioadă.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus