Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Dosarele privind subvenţiile fermierilor au fost aprobate, iar 90% din plăţi operate

fermieripecamp
Dosarele privind subvenţiile celor 1.027.000 de fermieri au fost aprobate, iar 90% din plăţi au fost operate, a declarat vineri vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prezent la conferinţa Romanian Organic Forum desfăşurată în cadrul târgului Indagra 2014.

"Pentru că suntem pe data de 31 şi am promis că până astăzi facem toate plăţile, în primul rând vreau să vă spun că am reuşit să finalizăm plăţile pentru motorină, pentru trimestrul II. Sunt 124 de milioane de lei care sunt deja în conturile fermierilor. Ieri am început şi astăzi finalizăm şi plata pentru cei care au rentă viageră, cea de-a doua tranşă. Este vorba de 13.000 de fermieri cu o valoare de 24 de milioane de lei. Plăţile pe suprafaţă, aşa cum am promis am venit anul acesta cu o măsură excepţională, să plătim în avans. Regulamentul european permite plata de la 1 decembrie. Am venit şi anul acesta cu această plată excepţională, a avansului din data de 16 octombrie. Vreau să vă spun că marea parte, peste 90% dintre fermieri deja au ordinele de plată semnate, operate şi o mare parte au banii în cont", a spus Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii a declarat că mai există un număr mic de fermieri care vor primi banii în cont vineri, sâmbătă, posibil şi luni.
"Cert este că toate dosarele celor 1.027.000 de fermieri au fost aprobate, procesate, au intrat în baza de date şi peste 90% dintre aceştia au deja plăţile operate", a precizat Daniel Constantin.

De asemenea, şeful de la Agricultură a spus că fermierii primesc 69 de euro pentru fiecare hectar pe care îl lucrează. Plata în anul 2014 este de 159 de euro pe hectar bani care intră conturile fermierilor. Potrivit ministrului Agriculturii, plata europeană a crescut de anul trecut de la 139 la 159 la care se adăugă 21 de euro de la bugetul de stat. Acum fermierii primesc avansul de 69 de euro, iar diferenţa o vor primi începând cu 1 decembrie.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus