Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Presa pentru baloți rotunzi VARIANT 485 RC PRO de la CLAAS a primit sigla de calitate „APROBAT DLG”

claas-variant-485-rc-pro
După efectuarea unor teste practice cuprinzătoare, presa pentru baloți rotunzi VARIANT 485 RC PRO de la CLAAS a primit mult râvnita siglă de calitate „APROBAT DLG” din partea Societății Germane pentru Agricultură (DLG). Programul de testare a inclus o serie de verificări practice, teste funcționale cu furaje de iarbă și paie și evaluarea directă de către fermieri a caracteristicilor de funcționare. Și performanța presei de balotat la turație redusă a prizei de putere a fost evaluată. Raportul de testare final din partea DLG confirmă rezultatele bune obținute de VARIANT 485 RC PRO.

Noua presă cu cameră variabilă pentru baloți rotunzi
Noua gamă de prese cu cameră variabilă CLAAS VARIANT 400 pentru baloți rotunzi este prevăzută cu o serie de îmbunătățiri de design în ceea ce privește fluxul de material recoltat, forma și legarea baloților. Toate acestea au fost analizate riguros în timpul testelor practice extinse realizate de DLG, atât pentru furajele de iarbă, cât și pentru paie. Testele au fost efectuate asupra unui model VARIANT 485 cu unitate de tăiere ROTO CUT și podeaua tocătorului PRO cu coborâre hidraulică.

Randament ridicat
Vitezele mai mari ale curelei la turația nominală a motorului, vitezele mai mari de deschidere și închidere a ușii din spate și alte îmbunătățiri tehnice au fost concepute pentru a crește randamentul pe oră a presei VARIANT 485 RC PRO, lucru pe deplin confirmat de echipa de testare DLG. În cadrul testelor desfășurate pe câmp, aceștia au obținut un randament pe oră, inclusiv timpii de nefuncționare și întoarcere, de 40,4 t de masă verde de furaje cu o viteză de deplasare a presei de balotat de 5,1 km/h și 14 cuțite în funcțiune. Fluxul de material a atins valori remarcabile de 165,4 t/h.

Compresie optimă a baloților
Echipa de testare a fost, de asemenea, impresionată de performanțele de compresie ale presei de balotat CLAAS. La o viteză de deplasare de 3,6 km/h (specificație DLG) și o densitate a baloților de 100% cu șapte cuțite în funcțiune, baloții de furaje au avut o densitate medie de 449,4 kg/m3 masă verde, cu 38,3% masă uscată. Un alt aspect pozitiv remarcat de echipa de testare a fost distribuția uniformă a densității, măsurată pe standul de testare DLG, care a indicat un miez solid al baloților, cu o densitate maximă între miezul și stratul periferic al baloților.

Reducerea semnificativă a consumului de carburant la turații reduse
CLAAS VARIANT 485 RC PRO a obținut rezultate deosebit de impresionante în cadrul testului efectuat la turații reduse ale prizei de putere. Formarea baloților la 800 rpm în loc de 1.000 rpm a redus puterea necesară și consumul de carburant în mai multe condiții de testare cu 12,8% - 27,9% în ceea ce privește masa verde, cu cel puțin același randament și aceeași densitate a baloților.

Apreciere din partea utilizatorilor
În cadrul testelor practice ale caracteristicilor de funcționare efectuate de șase fermieri, presa de balotat a fost evaluată din punct de vedere al cuplării și decuplării, operării și setării, calității baloților, calității lucrului, precum și al curățeniei și întreținerii. Calificativul general acordat de utilizatori pentru toate aceste criterii de testare a fost „bun” (2,2). Aceștia au evidențiat opțiunile bine structurate de setare, cu meniuri intuitive și utilizare fără probleme a terminalului ISOBUS.

DLG este o organizație apolitică din sectorul agricol. Sigla de calitate acordată de DLG-Test Center Technology and Farm Inputs este sinonimă pe piață cu validarea imparțială a calității superioare a produselor. Raportul complet de testare va putea fi descărcat începând cu luna martie de pe pagina http://www.dlg.org/ernte.html

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie informatică de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are 11.300 de angajaţi la nivel mondial şi a generat vânzări de 3,6 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2016.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus