Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Predare de ştafetă la MADR: Mulţumiri, susţinere şi colaborare, cuvinte de bază rostite miercuri de Irimescu şi Constantin

minister-1
Achim Irimescu a preluat miercuri mandatul de ministru al Agriculturii de la predecesorul său, Daniel Constantin, într-o atmosferă relaxantă în care cei doi oficiali şi-au exprimat mulţumirile, dar şi susţinerea pentru dezvoltarea sectorului agricol.

"L-am asigurat că voi rămâne apropiat de sectorul agricol şi de fiecare dată când va solicita un punct de vedere îl voi acorda cu foarte mare deschidere pentru că împreună am lucrat foarte mulţi ani pentru interesul agriculturii. Cred că este important indiferent de partide politice, indiferent de statutul de tehnocrat sau de specialist, să ne unim cu toţii forţele pentru dezvoltarea unui sector care încet-încet devine cel mai important al economiei româneşti", a declarat, miercuri, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.
Acesta a precizat ca i-a prezentat noului ministru schiţa de buget pentru anul 2016 şi în pofida modificărilor care vor fi impuse de noul program de guvernare speră că actualul şef de la Agricultură "va avea puterea să negocieze sume din ce în ce mai importante pentru MADR".
"Aştept cu mare interes ca preşedintele să promulge Legea irigaţiilor pentru că este important ca ea să se publice înainte de a se discuta bugetul la nivelul Parlamentului, astfel încât să se prevadă primele 145 de milioane de euro din acel miliard de euro pe care îl va avea acest sector până în 2020", a adăugat Constantin.
Noul ministrul al Agriculturii i-a mulţumit acestuia deoarece "din fericire, MADR a evoluat în ultimii ani", în condiţiile în care a avut parte şi de o bună susţinere politică.
"Sigur, a avut susţinere politică foarte bună şi pot să fiu invidios pe dânsul că a reuşit să prevadă la timp toate sumele pe care Ministerul Agriculturii le-a solicitat. Nu ştiu dacă am aceeaşi situaţie fericită ca dânsul. În ultimii ani s-a reuşit plata subvenţiilor pe suprafaţă de la 1 decembrie până în februarie, ceea ce este un progres extraordinar la APIA, iar plăţile în avans să se dea sistematic de la 16 octombrie până la 30 noiembrie",
a arătat Irimescu.
Acesta şi-a exprimat regretul că în 2015 nu s-a reuşit acest lucru deoarece s-a adoptat reforma Cioloş, care este foarte complexă şi a complicat foarte mult lucrurile, iar APIA a trebuit să se adapteze din mers cerinţelor suplimentare.
"Sperăm că de azi vor începe plăţile din avansul pe suprafaţă. Avem promisiunea şi sper să se reglementeze lucrurile şi să intrăm în normal. De asemenea, domnul ministru s-a străduit, de asemenea, şi a transmis solicitările pentru obţinerea acordului CE pentru ajutoarele de secetă. Sper că aprobările vor ieşi la timp (....). Îi mulţumesc domnului ministru, sigur el îşi urmează cariera politică în continuare, iar eu rămân pe metereze, deci am nevoie de sprijinul ministrului în continuare, de sprijinul politic pentru că în Parlament nu se poate trece nimic fără sprijinul politicului. Cuvântul de bază este deschidere, este colaborare cu tot eşichierul politic şi simplificare. Este ţelul pe care mi l-am propus în primul rând (...)", a subliniat Achim Irimescu.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, şi-a preluat mandatul, miercuri dimineaţă.
Premierul Dacian Cioloş şi miniştrii Cabinetului său au depus jurământul de învestitură în funcţii, marţi, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.
Guvernul Cioloş a fost învestit, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus