Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Aplicaţia CLAAS EASY on board. Controlul implementelor cu ajutorul tabletei

claaseasyapp
Cu trei ani în urmă, la „Premiile pentru inovare SIMA” decernate la Paris, CLAAS a primit o medalie de aur pentru dezvoltarea unei aplicaţii software pentru controlul implementelor cu ajutorul unei tablete disponibile pe piață. La acel moment, era doar un proiect în derulare, însă în prezent este un produs gata pentru a fi lansat pe piaţă, care poate fi folosit pe mai multe mașini de la diferiţi producători. Noua aplicaţie poartă numele „EASY on board” şi oferă operatorului noi posibilităţi de folosire a utilajului prin intermediul comunicării ISOBUS între tractor şi implement.

În prezent, este greu să ne imaginăm viaţa cotidiană fără tablete, fie acasă sau la serviciu. Şi sectorul agricol profită din ce în ce mai mult de versatilitatea tabletelor. Acest lucru este valabil mai ales în cazul contractorilor care lucrează în cadrul mai multor ferme. Aceste dispozitive garantează accesul în orice moment şi din orice loc la informaţii importante privind ferma, la aplicaţii şi date cum ar fi informațiile despre client, precum şi la funcţiile de gestionare a terenului, de navigaţie, e-mail şi prognoze meteo.

CLAAS mărește acum versatilitatea acestor dispozitive disponibile pe piață cu ajutorul unei aplicaţii pentru controlul implementelor agricole. „EASY on board” foloseşte aplicaţia integrată ISO Universal Terminal (ISO UT) pentru a mapa sistemul ISOBUS al implementului pe tabletă şi pentru a permite astfel manevrarea implementului prin intermediul ecranului tactil. Alături de aplicaţia EASY on board, tableta poate deveni o alternativă convenabilă la terminalul ISOBUS al implementului în viitor. Datorită compatibilităţii ISOBUS, tableta poate fi utilizată şi cu utilaje compatibile ISOBUS de la alți producători. Pentru o utilizare confortabilă, tableta poate fi de asemenea folosită pentru a aloca funcţiile implementului tastelor funcţionale (F) de pe maneta de operare a tractorului. Totuşi, clienţii care preferă sistemul de operare convenţional cu terminal pentru implemente pot, desigur, să folosească în continuare terminalul.

Cum funcţionează
Pentru a folosi aplicaţia EASY on board, atât implementul cât şi tractorul trebuie să fie compatibile cu tehnologia ISOBUS şi să fie conectate printr-un cablu standard ISOBUS. Comunicarea dintre implement şi tabletă se realizează prin intermediul reţelei WLAN. În acest scop, adaptorul WLAN (CWI – interfaţa wireless CLAAS) este conectat la mufa ISOBUS din cabina tractorului, care alimentează şi adaptorul WLAN.

În pachetul aplicaţiei CLAAS EASY on board sunt incluse adaptorul WLAN şi un suport universal pentru tabletă. Aplicaţia EASY on board poate fi descărcată simplu şi gratuit din App Store. Operatorii pot face personal actualizările software la fel de rapid şi de simplu. Iniţial, aplicaţia EASY on board va fi disponibilă pentru tabletele Apple cu sistem de operare iOS8 sau mai recent.

Începând de anul viitor, CLAAS va furniza aplicaţia EASY on board pentru a controla presele de balotat ROLLANT 455, 454 şi 375 UNIWRAP, seria de remorci cu dublă întrebuinţare CARGOS 8000 şi 9000, greblele de adunat LINER 3600 şi 4000, precum şi cositorile cu disc DISCO 1100 C/RC BUSINESS, 9400 C DUO, 9200 C BUSINESS şi 9200 C AS.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westphalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus