Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

România reia exportul de ovine şi bovine către Israel

oi-2
România va relua exportul de ovine şi bovine către Israel, în condiţiile în care autorităţile israeliene au anunţat marţi ridicarea restricţiilor impuse ţării noastre, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"ANSVSA a fost informată oficial astăzi (marţi, 28 martie a.c.) de autorităţile israeliene despre ridicarea restricţiilor pentru exportul de ovine şi bovine din ţara noastră. Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul şi a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restricţiilor", se precizează în comunicatul ANSVSA.
Exporturile în Israel au fost suspendate din data de 3 martie, dar cu o zi în urmă, în momentul în care ANSVSA a fost înştiinţată de decizia Israelului, preşedintele ANSVSA a convocat un grup de specialişti cu care a stabilit un plan de măsuri pentru remedierea rapidă a neconformităţilor semnalate de autorităţile israeliene, dar care să ofere şi garanţia respectării şi menţinerii cerinţelor şi standardelor solicitate de importatori.
"Acest plan de măsuri a fost prezentat părţii israeliene de către preşedintele instituţiei, Geronimo Brănescu, care, alături de o delegaţie de specialişti, s-a deplasat în Israel pentru a informa despre acţiunile care au fost demarate, în regim de urgenţă, pentru a debloca, în cel mai scurt timp, exportul de ovine şi bovine din România. Demararea şi implementarea tuturor acestor măsuri a fost supervizată şi verificată personal de către preşedintele Autorităţii (...), fiind pentru prima oară când un preşedinte al Autorităţii se implică, la acest nivel, pentru rezolvarea unei astfel de situaţii", se mai menţionează în comunicat.
Potrivit datelor ANSVSA, România a exportat anul trecut în Israel 57.474 capete bovine şi 175.677 capete ovine, această ţară fiind alături de Iordania în topul exporturilor de animale vii.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus