Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Helmut Claas a primit Medalia Diesel

claas-diesel-medal
Helmut Claas, de mulți ani asociat comanditat al Grupului CLAAS, a primit Medalia Rudolf Diesel acordată de Institutul German pentru Invenții (Deutsches Institut für Erfindungswesen) la categoria „cea mai mare realizare în materie de inovație”.

„Cu siguranță este ceva foarte special să poți fi onorat în acest fel după împlinirea vârstei de nouăzeci de ani. Dar meritul nu este atât al meu, cât al puternicei noastre echipe de la CLAAS și se datorează modului în care am putut îmbina pasiunea pentru invenții cu succesul financiar”, a declarat Helmut Claas la ceremonia de premiere care a avut loc în Galeria Celebrităților din cadrul Muzeului German din München.

Helmut Claas a transformat compania înființată de tatăl și unchii săi în 1913 într-un producător mondial de top din domeniul utilajelor agricole. În momentul de față compania este condusă de reprezentanta celei de-a treia generații a familiei, Cathrina Claas-Mühlhäuser. Helmut Claas s-a născut în 1926 la Harsewinkel, Germania, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei. În perioada 1948 - 1954 a studiat ingineria mecanică la Universitatea Tehnică din Hanovra. Studiile au inclus un semestru la Viena și un an de studii în domeniul agriculturii la Paris. A pus întotdeauna un accent deosebit pe dezvoltarea de produse revoluționare și producerea acestora în masă, în condiții rentabile. Helmut Claas a fost inițiator sau co-autor al unei întregi serii de inovații. De exemplu, la începutul anilor ”70 a fost dezvoltată seria DOMINATOR, pe baza unui concept constructiv modular sau cu platformă. Modelele DOMINATOR au ajuns printre cele mai de succes combine de recoltat din lume. Următorul model, LEXION, a fost dezvoltat tot în era lui Helmut Claas. Acesta este considerat și în prezent cea mai avansată și performantă combină de recoltat din lume. Dezvoltarea combinelor autopropulsate de recoltat furaje JAGUAR a fost o altă poveste de succes, datorită căreia CLAAS a dominat piețele globale.

Multe universități de renume internațional din Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria și Germania i-au acordat lui Helmut Claas titlul de doctor onorific. De exemplu, în 2000 a primit titlul onorific de „Doctor în studii agricole” ca „recunoaștere a realizărilor de excepție în domeniul ingineriei agricole și a serviciilor aduse dezvoltării utilajelor agricole moderne, de înaltă performanță” din partea Universității din Stuttgart-Hohenheim. De asemenea, în 2004 a fost numit membru al senatului onorific al Universității din Stuttgart-Hohenheim, pentru realizările pe care le-a avut de-a lungul întregii vieți în domeniul tehnologiei agricole inovatoare. În iunie 2009, Universitatea Goryachkin din Moscova, care acum poartă denumirea de Academia Agricolă Timiryazev, l-a desemnat profesor onorific. Tot în 2009, Franța i-a conferit lui Helmut Claas titlul de „Cavaler al Ordinului Legiunii de onoare”, în cinstea serviciilor aduse în calitate de pionier al cooperării franco-germane.

Titlurile acordate pentru întreaga sa activitate au fost întregite de titluri personale, cum ar fi cel de cetățean de onoare al orașului său natal, Harsewinkel, Germania, Medalia de Merit a landului Baden-Württemberg din Germania, precum și Ordinul de Merit din partea ministrului francez al agriculturii.

Medalia Diesel este considerată „Oscarul inventatorilor”. Acesta este considerat cel mai vechi premiu pentru inovație din Germania. Eugen Diesel, fiul lui Rudolf Diesel, a fost inițiatorul ceremoniei de acordare a premiului, în 1953. Acesta pune un accent deosebit atât pe realizările științifice, cât și pe antreprenoriatul bazat pe invenții. Consiliul director pentru selectare este alcătuit din peste 40 de membri și directori generali cu responsabilități antreprenoriale semnificative în cadrul companiilor din domeniul tehnologic.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. De asemenea, CLAAS este lider mondial în ceea ce privește un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referință de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat și al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie informațională de ultimă oră în domeniul agriculturii. CLAAS are aproximativ 11.300 de angajați la nivel mondial și a raportat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro în exercițiul financiar 2016.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus