Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

DSVSA: O afacere profitabilă - numărul automatelor de lapte s-a dublat în trei ani, în judeţul Sibiu

lapte-4
Un procent de 2,4% din producţia totală de lapte, zilnică, din judeţul Sibiu se comercializează la cele 22 de automate din cele două municipii, Sibiu şi Mediaş, numărul acestor automate de lapte dublându-se aici în ultimii trei ani, conform unui comunicat al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu.

Cei 19 proprietari de vaci cu lapte care deţin un număr total de 22 de automate de livrare reuşesc să vândă zilnic, 3.000 de litri de lapte crud prin aceste maşini. Acest lapte care se cumpără zilnic de la automate în judeţul Sibiu provine de la 570 de vaci din 19 exploataţii de la gospodăriile populaţiei.
În 2010, anul când a pornit în judeţul Sibiu afacerea cu automatele de lapte, au fost amplasate pe străzi primele 11 automate de acest fel.
DSVSA apreciază într-un comunicat remis miercuri, că afacerea cu automate de lapte din judeţul Sibiu este "o activitate pe cât de legală pe atât de rentabilă pentru crescătorii de vaci cu lapte, dar şi pentru populaţia care se aprovizionează cu lapte în acest mod". Laptele vândut la dozatoare este sănătos, conform ultimului control efectuat de inspectorii DSVSA. Laptele crud din automate este ţinut la temperaturi de maximum patru grade Celsius şi minimum zero grade Celsius.
Spre deosebire de laptele pasteurizat cumpărat din magazine, acest lapte crud trebuie fiert înainte de consum.


Înapoi la știri


blog comments powered by Disqus