Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Arad: Ultimele pregătiri pentru cea de a XXIII-a ediţie a Târgului ‘Agromalim


Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad organizează la Expo Arad Internaţional cea de-a XXIII-a ediţie a Târgului ‘Agromalim - târg internaţional de agricultură şi industrie alimentară, unul dintre cele mai importante pe agricultură la nivel naţional şi euroregional.

După 22 de ani de experienţă şi tradiţie în organizarea evenimentelor agricole, Expo Arad Internaţional propune şi de această dată o ediţie specială pentru unul dintre cele mai însemnate evenimente în domeniul agriculturii din România.
"Cea de a XXIII- a ediţie a Târgului 'Agromalim', cel dintâi târg organizat de CCIA Arad după Revoluţia din decembrie 1989, se va desfăşura în perioada 6 - 9 septembrie, în cadrul complexului Expo Arad Internaţional, ocupând întreaga suprafaţă interioară (3.100 mp) şi exterioară (25.000 mp) a acestuia", a declarat, luni, Nicolae Groşanu, directorul CCIA Arad.
Potrivit sursei citate, la ediţia din acest an a târgului vor lua parte 250 de expozanţi, din care 40 vor fi din Ungaria, Germania, Italia, Croaţia, Austria, Polonia, Olanda, Danemarca şi Spania.
Evenimentul se adresează atât fermierilor care deţin exploataţii mari, cât şi micilor fermieri, reprezentând o bună oportunitate pentru stabilirea de noi contacte, informare asupra ultimelor noutăţi în domeniu, promovare, lansare de noi produse şi servicii, testarea pieţei, analiza concurenţei, etc.

În paralel cu târgul se va desfăşura tradiţionala Expoziţie Naţională de Animale, ajunsă la cea de-a 9-a ediţie a sa, expoziţie organizată cu sprijinul asociaţiilor de crescători de animale - ASVAC Arad, Păstorul Crişana, Mioriţa Chişineu Criş, AGCTR Arad - al ANARZ Bucureşti şi OARZ Arad.
În cadrul expoziţiei de animale vor fi expuse taurine, ovine şi caprine ale membrilor asociaţiilor de crescători, vor avea loc întâlniri ale acestora, vor fi bonitate sâmbătă şi premiate duminică cele mai frumoase exemplare expuse, celui mai valoros exemplar de Bălţată românească urmând să îi fie decernat titlul de ‘Miss Arad', iar rasei Holstein Friză i se va acorda titlul de ‘Campioană'.
Tot în cadrul expoziţiei de animale vor mai fi expuse cabaline şi animale de hobby.
Datorită succesului de care s-a bucurat la ediţiile precedente, ‘Salonul de produse tradiţionale', va fi reeditat şi în acest an, aproximativ 30 de producători din România şi Ungaria anunţându-şi prezenţa cu o ofertă generoasă. Astfel, vizitatorii vor putea degusta şi cumpăra delicioase preparate tradiţionale româneşti şi ungureşti. Pe întreaga perioadă a târgului vor avea loc întâlniri de afaceri, prezentări şi conferinţe tematice.

Pe lângă oferta bogată de produse şi servicii vizitatorii vor avea parte de multe surprize, premii şi momente speciale. Cu sprijinul revistei Ferma va fi organizată o tombolă cu premii oferite de firmele expozante.
"Cu sprijinul partenerilor în organizarea şi promovarea târgului şi nu în ultimul rând al asociaţiilor de fermieri şi al firmelor expozante, Expo Arad Internaţional doreşte să realizeze un eveniment de ţinută care să ofere expozanţilor şi vizitatorilor posibilitatea de a stabili contacte, de a se informa despre noile tehnologii din domeniul agriculturii, de a afla noutăţi legate de finanţările acordate de statul român şi de Uniunea Europeană", a mai adăugat Nicolae Groşan, director al CCIA Arad.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus