Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Harghita: Peste 6.500 de cereri pentru acordatea subvenţiei pentru vacile de lapte din zone defavorizate


Peste 6.500 de cereri au fost depuse de fermierii harghiteni la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), în vederea acordării subvenţiei pentru vacile de lapte din zonele defavorizate.

Directorul APIA Harghita, Haschi Andras, a declarat marţi că interesul este foarte mare, cererile fiind depuse în aproximativ o lună şi jumătate. Cele 6.500 de cereri însumează 27.000 de vaci cu lapte, pentru care se solicită acordarea subvenţiei.
Potrivit sursei citate, numărul de solicitări se situează la acelaşi nivel ca şi anul trecut, chiar dacă în acest an se acordă ajutor comunitar şi pentru bovine de carne şi bivoliţe de lapte.
"Avem doar 60 de dosare pentru bovine de carne, iar creşterea bivoliţelor nu este specifică zonei noastre. Din acest motiv numărul de solicitări este aproape la acelaşi nivel ca şi anul trecut", a explicat Haschi Andras.
Acesta a apreciat sprijinul acordat de primăriile din judeţ, care i-au ajutat pe fermieri să completeze cererile şi au uşurat munca angajaţilor de la APIA.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 21 septembrie, iar subvenţia acordată diferă de la an la an, în funcţie de numărul de cereri depuse la nivel naţional.
Haschi Andras a subliniat că anul trecut au intrat în Harghita 1,9 milioane de euro, pentru subvenţia pentru vaca de lapte din zona defavorizată, "ceea ce înseamnă aproximativ 10 la sută din suma alocată întregii ţări, care a fost de circa 22 de milioane de euro".


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus