Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Gorj: Fermierii gorjeni, neinteresaţi de rambursarea accizei la motorină

motorina
Doar 22 de fermieri din judeţ au depus până în prezent cereri pentru decontarea ajutorului de stat pentru rambursarea diferenţei la acciza pentru motorină utilizată în agricultură, aferentă trimestrului I al acestui an, cu toate că termenul limită pentru depunere este data de 30 aprilie.

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în agricultură (APIA) Gorj, Constantin Negrea, a declarat joi că fermierii din judeţ sunt aşteptaţi la sediul instituţiei să depună cererea pentru decontarea motorinei folosită în lucrările agricole în producţia vegetală, animalieră şi îmbunătăţiri funciare cu atât mai mult cu cât, de la 1 aprilie, cuantumul decontat a crescut ajungând la 1,8 lei pe litru, incluzând şi acciza de 7 eurocenţi.
"Este vorba de motorina utilizată în lucrări agricole în producţie vegetală, animalier şi îmbunătăţiri funciare. În judeţul nostru, în toamna anului trecut, când a apărut actul normativ, au fost depuse 68 de cereri pentru un acord prealabil pentru o cantitate de cinci mii litri de motorină. Si la acest capitol, deşi mai sunt câteva zile, termenul limită este de 30 aprilie, nu au venit decât vreo 22 de fermieri, aşteptăm ca aceştia să vină şi să-şi depună acele cereri. Orice tergiversare a acestei date se soldează cu imposibilitatea de a depune cererea pentru decontarea sumelor de motorină utilizate în agricultură. A crescut şi cuantumul de la 1,4 lei pe litru la 1,6 lei pe litru, iar din trimestrul II al anului, adică de la 1 aprilie, vom deconta 1,8 lei pe litru, incluzând aici şi acea acciză de 7 eurocenţi", a spus Constantin Negrea.
La nivel judeţean, suma totală plătită pentru decontarea motorinei este de peste 75.000 lei, reprezentând o cantitate de aproximativ 55.000 litri motorină, cu sursă de finanţare de la bugetul naţional.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus