Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS a produs presa de balotat cu numărul 300.000

claas-rollant
În luna mai a acestui an, fabrica de prese de balotat Usines CLAAS France a produs utilajul cu numărul 300.000, o presă de balotat pentru baloţi rotunzi, modelul ROLLANT 454 UNIWRAP. Utilajul a primit o vopsea specială pentru a marca această realizare istorică şi va fi expus în toată Europa până la sfârşitul anului, la expoziţii şi demonstraţii de produse.

Usines CLAAS France din Metz a fost fondată şi construită de Reinhold Claas în 1958. În prezent, fabrica poate proiecta şi produce anual până la 5000 de prese de balotat CLAAS. Primul brevet CLAAS, pentru înnodătorul simplu, a fost obţinut tot de fabrica din Metz şi constituie elementul central al fiecărei prese de balotat CLAAS pentru baloţi dreptunghiulari.

Cu cele două serii de modele ROLLANT şi VARIANT, gama de produse de la Metz include prese de balotat pentru baloţi rotunzi, cu camere de presare fixe şi variabile, precum şi prese de balotat pentru baloţi dreptunghiulari, de mari dimensiuni, din seria QUADRANT. În total, cei peste 400 de angajaţi ai fabricii CLAAS din Metz produc 21 de modele diferite de prese de balotat, care sunt utilizate în peste 100 de ţări şi pentru 25 de tipuri de recolte la nivel mondial. În afară de grâu, orz şi rapiţă, presele de balotat CLAAS sunt utilizate, de exemplu, pentru procesarea bumbacului în Africa de Sud, pentru recoltele de arahide pentru hrănirea vitelor în America, orez în Coreea, în Europa de Est şi în nordul Franţei, cânepă în Germania şi graminee precum miscanthus şi iarbă-albă în Europa. Pentru multitudinea de cerinţe ale clienţilor şi numeroasele condiţii de utilizare este necesar un număr mare de modele diferite, iar CLAAS produce aceste modele flexibile şi fiabile în funcţie de comenzile primite, cu ajutorul unui sistem mixt de producţie din Metz.

Unele dintre inovaţiile tehnice ale preselor de balotat CLAAS de la Usines CLAAS France includ consacratul rotor interactiv și ambreiajul dispozitivului de alimentare, sistemul Power-Feeding-System pentru un randament sporit, precum şi opţiunea FINE CUT pentru producerea paielor scurte, cu 51 de cuţite. CLAAS a jucat un rol de pionier şi în domeniul ICT (Implement Controls Tractor) prin modelul QUADRANT 3400, care este în prezent cea mai puternică presă de balotat CLAAS pentru baloţi dreptunghiulari.

Presa de balotat cu numărul 300.000, un model ROLLANT 454 UNIWRAP, este caracterizată prin randamentul său uriaş, podeaua de tăiere PRO proiectată să prevină blocajele, precum şi înfăşurătorul integrat, de înaltă performanţă. Acest utilaj a fost proiectat pentru a fi utilizat intens de către contractorii din agricultură şi, în ultimii ani, şi-a dezvoltat o reputaţie bună pe acest segment de piaţă.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în agricultură. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus