Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Peste 90 de apicultori şi-au anunţat prezenţa la Târgul Naţional al Mierii din această toamnă


Peste 90 de apicultori din diverse zone ale ţării şi-au anunţat prezenţa la cea de-a şaptea ediţie a Târgului Naţional al Mierii, care va avea loc în perioada 14-16 septembrie 2012, pe platforma Apicolă Băneasa, în incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură.

Târgul vine atât în întâmpinarea nevoilor consumatorilor de miere şi produse apicole cât şi ale apicultorilor, care pot achiziţiona o largă diversitate de echipamente specifice.
Astfel, bucureştenii au din nou ocazia să deguste şi să achiziţioneze miere de toate sortimentele, precum şi o gamă diversificată de preparate pe bază de produse apicole, respectiv suplimente nutritive, medicamente, cosmetice. Apicultorii vor putea găsi produse pentru nutriţia albinelor, dar şi medicamente pentru combaterea bolilor la albine, stupi şi componente, echipamente diverse, utilaje apicole, cărţi de specialitate, dar şi alte materiale utile pentru practicarea unei apiculturi performante.
Potrivit organizatorilor, în cadrul târgului vor fi promovate produsele apicole ecologice prin Compartimentul de Agricultură Ecologică din MADR, având în vedere cererea tot mai mare de astfel de produse atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă.

Târgul este organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
ACAR este o asociaţie înfiinţată din 1958, singura cu acoperire naţională, care are 40 de filiale judeţene şi societăţi comerciale de desfacere pentru aprovizionarea apicultorilor cu toate echipamentele şi materialul genetic necesar.
Din cei 36.000 - 40.000 de apicultori la nivel naţional aproape 60% sunt membri ai ACAR, iar 65% din efectivele de albine sunt deţinute de aceştia.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus