Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministerul Agriculturii începe discuţiile cu ţări terţe pentru colaborare în domeniul agricol

minister-1
Ministerul Agriculturii începe discuţiile cu ţări terţe pentru colaborare în domeniul agricol, atât în sectorul vegetal cât şi în cel zootehnic, a declarat sâmbătă Peter Tamaş Nagy, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"Ministrul Agriculturii a luat o iniţiativă să începem discuţiile diplomatice cu ţările arabe, printre care Egipt, Iordania, Libia, Liban, Emiratele Arabe. Va fi o listă de 6-7 ţări cu care începem dialogul în perioada următoare încât să găsim soluţii de cooperare şi colaborare în domeniul agriculturii, pe sectorul vegetal şi zootehnic. Am început săptămâna trecută discuţiile cu ambasadele, urmează să avem acele întâlniri bilaterale între conducerile ministerelor din România şi ţările terţe, să se stabilească în urma discuţiilor nişte protocoale de colaborare", a spus Peter Tamaş Nagy.

Secretarul de stat a explicat că exportul în ţări terţe se poate realiza doar dacă există agremente tehnice pe fiecare domeniu în parte, respectiv fitosanitar şi sanitar veterinar. Potrivit lui Nagy, pe lângă discuţiile tehnice, vor avea loc şi întâlniri business to business.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus