Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

APIA: Plăţi integrale de peste 85 de milioane de euro pentru 550.282 de fermieri, de la începutul lunii decembrie

euro-6
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit de la începutul lunii decembrie peste 85,14 milioane de euro unui număr de 550.282 de beneficiari care au depus cereri unice de plată în campania din acest an, a anunţat, joi, APIA.

Această sumă este compusă din 77,95 de milioane de euro din bugetul UE - FEGA (Fondul European de Garantare pentru Agricultura) şi 7,189 milioane de euro din bugetul UE - FEADR (Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală) şi BN1 (cofinanţare de la Bugetul Naţional), se arată într-un comunicat al APIA.
Până la această dată, plăţile finale pentru Campania 2016 s-au autorizat pentru: schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), schema de plată redistributivă, schema de plată pentru practice agricole benefice pentru climă şi mediu (înverzire), schema de plată pentru tinerii fermieri, măsura 13 - Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice şi măsura 214 - Plăţi de agromediu.
"APIA împreună cu echipa dezvoltatorului sistemului informatic depune eforturi consistente pentru a putea autoriza la plată în cel mai scurt timp posibil şi alte scheme gestionate, astfel încât fermierii să beneficieze de plata sprijinului financiar în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare", precizează agenţia.
Plăţile finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se efectuează la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, iar plăţile finanţate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) la cursul de schimb de 4,5240 lei pentru un euro.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus