Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Bistriţa-Năsăud: Aproape 35.000 de agricultori au depus cereri la APIA pentru subvenţia pe suprafaţă

teren-4
Aproximativ 35.000 de agricultori din judeţul Bistriţa-Năsăud au depus în acest an, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cereri pentru a beneficia de subvenţia pe suprafaţă alocată din bani europeni, potrivit datelor oferite luni de către Marcela Vlaşin, consilier asistent în cadrul APIA Bistriţa-Năsăud.

În cadrul campaniei SAPS 2013 au fost programate un număr de 36.706 cereri, dintre care până la data de 15 mai s-au primit 34.956 de cereri, reprezentând un procent de 95,23%. Numărul cererilor a crescut, însă, cu 630 faţă de cel înregistrat în campania de anul trecut.
Suprafaţa pentru care agricultorii bistriţeni au cerut subvenţie se ridică la circa 191.000 de hectare. Valoarea subvenţiei nu este cunoscută la această dată, însă anul trecut pentru fiecare hectar s-a plătit suma de 119 euro.
Cei care nu au depus cererile de sprijin pe suprafaţă până la data de 15 mai mai pot face acest lucru până pe 10 iunie, însă pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere vor fi penalizaţi cu 1% din valoarea subvenţiei pe care ar trebui să o încaseze.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus