Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Victor Ponta: Agricultura şi investiţiile în energie, motoarele creşterii economice în 2013


Premierul Victor Ponta a declarat joi, că România va avea în 2013 o creştere economică de 2,2%, una din cele mai mari din Uniunea Europeană, iar motoarele creşterii economice vor fi agricultura şi investiţiile în energie.

"Scăderea creşterii economice de anul acesta şi creşterea inflaţiei au fost produse de un eveniment şi care nu poate fi imputat nici fostei guvernări, nici actualei guvernări, şi anume seceta şi producţia mult scăzută din agricultură. Important este că în anul acesta orice surplus l-am îndreptat către agricultură. Anul viitor, sperăm să folosim agricultura ca motor al creşterii economice, precum şi investiţiile în energie (...) Energia, cea în care s-a efectuat o restructurare reală, legislaţie, curăţenia de la Hidroelectrica, trecerea pe profit al Complexului Energetic Oltenia. Investiţiile pe care marile companii, şi vorbesc aici de OMV Petrom, Exxon sunt dispuse să le facă în energie, în plus este CEZ, Enel. Sunt cele două motoare care vor asigura României una din cele mai mari creşteri economice, de 2,2%", a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că, în acest an, România şi-a atins ţinta de deficit bugetar, în condiţiile în care Guvernul a avut de cheltuit cu zece miliarde de lei mai puţin.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus